• Ferreira Dona Antonia Reserve Branco White Port

Ferreira Dona Antonia Reserve Branco White Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,75

Ferreira Dona Antonia Reserve Branco White Port

Deze witte reserva port van Ferreira is echt bijzonder. Bij de geur begint het al, rijk aromatisch met tonen van bitter zoete sinaasappel marmelade, bloesem en tropisch hout. Hiervan loopt het water je echt in de mond. In de smaak loopt de geur heerlijk in de smaak over en ontdek je ook zachte tonen van gedroogd fruit met een lichte kruidigheid van kerrie en peper. Door de houtrijping heeft deze Ferreira Dona Antonia Reserve Branco White Port een heerlijk aangename complexe rijkdom gekregen, mooi van structuur en balans tussen zuren en zoetheid. Een heerlijke rijke witte port met een lange en delicate afdronk.

Witte port van overrijpe druiven

Ferreira Dona Antonia Reserve Branco White Port wordt gemaakt volgens de Ferreira methode. De druiven worden licht overrijp geplukt, hierna is er een gekoelde inweking van de druivenmassa alvorens deze te laten vergisten. Deze wijn wordt opgeslagen in de traditionele 640 liter Portvaten waarin deze Port zich prachtig kan ontwikkelen gedurende 4 tot 9 jaar. Uit deze vaten stelt men uiteindelijk deze bijzondere  witte reserva port samen met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar.

Vaker van witte port genieten

Witte port wordt steeds populairder en als je deze witte reserva port van Ferreira drinkt dan zal weet je gelijk waarom. Het is zo heerlijk rijk en smaakvol dat je zeker vaker van deze witte port wilt genieten. Lekker als aperitief of bij een kaasplankje. Wil je van deze witte reserva port thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Ferreira Dona Antonia Reserve Branco White Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

Misschien ook interessant