• Ferreira Dona Antonia 30 Years Old Tawny Port in Karaf

Ferreira Dona Antonia 30 Years Old Tawny Port in Karaf

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 4 op voorraad
Ontvang 312 Spaarpunten i
104,50

Ferreira Dona Antonia 30 Years Old Tawny Port in Karaf

Deze 30 jaar oude tawny port is de lang verwachtte aanwinst in ons Ferreira Port assortiment. En eerlijk gezegd, het was het wachten waard! Ferreira Dona Antonia 30 Years Old Tawny Port heeft een diep goud bruine kleur met oranje rode schittering. Het aroma van deze 30 jaar oude port is intens en complex met een aangename kruidigheid. Je herkent peper, gember en nootmuskaat, een hint van balsamico, bijenwas en tabak, anijs en een vleug rijp rood fruit. De smaak is vol en wat je ruikt proef je nu ook waarbij de kruidigheid wordt aangevuld met levendige zuren en een vleugje jam. De afdronk is heerlijk lang en elegant. Wat een prachtige port!

Hoe wordt 30 jaar oude tawny port gemaakt?

Ferreira Dona Antonia 30 Years Old Tawny Port is gevinifiëerd volgens de traditionele Port methode. De met de hand geplukte druiven zijn zacht geplet en, na gedeeltelijke steel - verwijdering, gefermenteerd met maceratie waardoor de beste componenten van uit de druivenschillen worden gehaald. Het hele proces vindt plaats onder strikte controle van zowel de temperatuur en wijn dichtheid, waardoor het voor de wijnmaker mogelijk is om het ideale moment te kiezen voor het toevoegen van de wijnalcohol, waardoor de gisting stopt en de port zijn natuurlijke zoetheid behoud. Dit moment is varieert per druivensoort, stadium van rijping en het vereiste niveau van zoetheid.

30 jaar oude tawny port

De gekozen wijnen voor de uiteindelijke blend van de Ferreira Dona Antonia 20 Years Old Tawny Port blijven in de Douro na de oogst. Ze worden in het voorjaar erna vervoerd naar VNGaia voor de traditionele Port rijping, in 640 liter eikenhouten vaten. Tijdens hun rijpingsperiode, worden de wijnen onderworpen aan tal van transfers, analyses en proeven, waardoor het mogelijk is om hun veroudering te controleren en in te grijpen door middel van het mengen en verfrissen. De uiteindelijke blend is verkregen met gebruikmaking van wijnen tussen de 18 en 50 jaar oud, zoals gebruikelijk om de gemiddelde leeftijd te bereiken en het type, de kwaliteit en de stijl te borgen van deze mooie 30 jaar oude Tawny.

Bijzondere Port verpakking

Deze bijzonder smaakvolle Ferreira Dona Antonia 30 Years Old Tawny Port is verpakt in een stijlvolle karaf met daaromheen een houten display. Een prachtig item om te zien en van te genieten. Open deze 30 jaar oude tawny port een uur of 2 voordat u ze gaat drinken. Serveren tussen 12 º C - 16 º C. Decanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 2-3 maanden. Deze port is mooi om zo te (licht gekoeld) drinken. 

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol20%
Maximum aantal4

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

Misschien ook interessant