• Ferreira Dona Antonia 20 Years Old Tawny Port Karaf (limited edition)

Ferreira Dona Antonia 20 Years Old Tawny Port Karaf (limited edition)

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 207 Spaarpunten i
69,50

Ferreira Dona Antonia 20 Years Old Tawny Port Karaf (limited edition)

Ferreira Dona Antonia 20 Years Old Tawny Port heeft een mooie bruinrode kleur met koperachtige tinten. Zijn intense bouquet toont het karakter van goed uitgebalanceerd rijpen door oxidatie: noten, specerijen en een hint van gedroogde vruchten en marmelade. De smaak van deze 20 jaar oude tawny port is vol, delicaat, zacht, fluweelachtig en houdt heerlijk lang aan. Echt Tawny met een hoofdletter... Complexiteit in de neus, een lekkere dikke Tawny. Ondanks zijn leeftijd heeft het een goed uitgebalanceerde frisheid, een gevolg van de vermenging met jongere wijnen gedurende het rijpingsproces. Deze port heeft alles wat je van een goede bejaarde Tawny mag verwachten, mooi, elegant en diep slepende port.

Hoe wordt 20 jaar oude tawny port gemaakt?

Ferreira Dona Antonia 20 Years Old Tawny Port is gevinifiëerd volgens de traditionele Port methode. De met de hand geplukte druiven zijn zacht geplet en, na gedeeltelijke steel - verwijdering, gefermenteerd met maceratie waardoor de beste componenten van uit de druivenschillen worden gehaald. Het hele proces vindt plaats onder strikte controle van zowel de temperatuur en wijn dichtheid, waardoor het voor de wijnmaker mogelijk is om het ideale moment te kiezen voor het toevoegen van de wijnalcohol, waardoor de gisting stopt en de port zijn natuurlijke zoetheid behoud. Dit moment is varieert per druivensoort, stadium van rijping en het vereiste niveau van zoetheid.

20 jaar oude tawny port

De gekozen wijnen voor de uiteindelijke blend van de Ferreira Dona Antonia 20 Years Old Tawny Port blijven in de Douro na de oogst. Ze worden in het voorjaar erna vervoerd naar VNGaia voor de traditionele Port rijping, in 640 liter eikenhouten vaten. Tijdens hun rijpingsperiode, worden de wijnen onderworpen aan tal van transfers, analyses en proeven, waardoor het mogelijk is om hun veroudering te controleren en in te grijpen door middel van het mengen en verfrissen. De uiteindelijke blend is verkregen met gebruikmaking van wijnen tussen de 15 en 40 jaar oud, zoals gebruikelijk om de gemiddelde leeftijd te bereiken en het type, de kwaliteit en de stijl te borgen van deze mooie 20 jaar oude Tawny.

Port Collectors item

Ter ere van het 200 jarig jubileum van Ferreira port is de bijzonder smaakvolle Ferreira Dona Antonia 20 Years Old Tawny Port in een gelimiteerde oplage verpakt in een stijlvolle karaf met houten display. Een prachtig item om te zien en van te genieten. Open deze 20 jaar oude tawny port een uur of 2 voordat u ze gaat drinken. Serveren tussen 12 º C - 16 º C. Decanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 2-3 maanden. Deze port is mooi om zo te (licht gekoeld) drinken. Wil je er wat bij eten denk dan aan een combinatie met ganzelever, hartige kaastaart, crème karamel, appeltaart, noten verse perzik, blauw ader kazen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Tinta amarela
Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol20%

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.