• Ferreira Dona Antonia 10 Years Old Tawny Port
  • Ferreira Dona Antonia 10 Years Old Tawny Port

Ferreira Dona Antonia 10 Years Old Tawny Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 69 Spaarpunten i
23,95

Ferreira Dona Antonia 10 Years Old Tawny Port

Ferreira Dona Antonia 10 Years Old Port is een Tawny port van een prachtige Quinta, ondanks z'n leeftijd zeer fruitig in combinatie met kaneel tonen. Het aroma wordt gekenmerkt door een uitstekende balans tussen het fruit en de houtrijping. De smaak is vol gedroogde pruimen, rozijnen, chocola, lichtzoete tabak en een aangename hout toon. Een echte krachtige 10 jaar oude tawny port met een lange finale.

Nauwkeurig port maken

De port is gevinifiëerd volgens de traditionele Port methode. De met de hand geplukte druiven zijn zacht geplet en, na gedeeltelijke steel - verwijdering, gefermenteerd met maceratie waardoor de beste componenten van uit de druivenschillen worden gehaald. Het hele proces vindt plaats onder strikte controle van zowel de temperatuur en wijn dichtheid, waardoor het voor de wijnmaker mogelijk is om het ideale moment te kiezen voor het toevoegen van de wijnalcohol, waardoor de gisting stopt en de port zijn natuurlijke zoetheid behoud. Dit moment is varieert per druivensoort, stadium van rijping en het vereiste niveau van zoetheid.

Hoe wordt 10 jaar oude tawny port geblend?

De gekozen wijnen voor de uiteindelijke blend van de Ferreira Dona Antonia 10 Years Old Tawny Port blijven in de Douro na de oogst. Ze worden in het voorjaar erna vervoerd naar VNGaia voor de traditionele Port rijping, in 640 liter eikenhouten vaten. Tijdens hun rijpingsperiode, worden de wijnen onderworpen aan tal van transfers, analyses en proeven, waardoor het mogelijk is om hun veroudering te controleren en in te grijpen door middel van het mengen en verfrissen. De uiteindelijke blend is verkregen met gebruikmaking van wijnen tussen de 8 en 15 jaar oud, zoals gebruikelijk om de gemiddelde leeftijd te bereiken en het type, de kwaliteit en de stijl te borgen van deze mooie 10 jaar oude Tawny.

Wat eet je bij deze 10 jaar oude port?

Ferreira Dona Antonia 10 Years Old Port is mooi om zo te (licht gekoeld) te drinken of serveer deze 10 jaar oude port bij ganzenlever, pittige kaastaart, vol-au-vents, romige pasta gerechten, noten dessert, fruittaart, crème brulée, blauw ader kaas. Deze port zal niet verbeteren als het wordt bewaard voor een lange tijd. Serveren tussen 12 º C - 16 º C. Decanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 2-3 maanden.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Tinta amarela
Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol20%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

Misschien ook interessant