• Ferreira Classic White Port

Ferreira Classic White Port

De Ferreira Classic White Port heeft een aantrekkelijke stro gele tint en een fris maar intens aroma, met aantrekkelijke bloemen en fruittonen. Zacht en zeer evenwichtig in de mond, het is een rijke en volle witte port, met extra complexiteit die voortvloeit uit een zorgvuldige rijping op hout.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
9,75
Ontvang 27 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Ferreira Port hier >

Uitgebreide omschrijving

De Ferreira Classic White Port heeft een aantrekkelijke stro gele tint en een fris maar intens aroma, met aantrekkelijke bloemen en fruittonen. Zacht en zeer evenwichtig in de mond, het is een rijke en volle witte port, met extra complexiteit die voortvloeit uit een zorgvuldige rijping op hout.

Ferreira Classic White Port is gevinifiëerd volgens de traditionele Port methode. De met de hand geplukte druiven zijn zacht geplet en, na gedeeltelijke steel - verwijdering, gefermenteerd met maceratie waardoor de beste componenten van uit de druivenschillen worden gehaald. Het hele proces vindt plaats onder strikte controle van zowel de temperatuur en wijn dichtheid, waardoor het voor de wijnmaker mogelijk is om het ideale moment te kiezen voor het toevoegen van de wijnalcohol, waardoor de gisting stopt en de port zijn natuurlijke zoetheid behoud. Dit moment is varieert per druivensoort, stadium van rijping en het vereiste niveau van zoetheid.

Na de oogst, blijft de port in de Douro, waar de winter kou helpt de moer te laten settelen. De volgende lente, worden de wijnen overgebracht naar de lodges op VNGaia en opgeslagen in eiken vaten, waar ze rijpen gedurende meerdere jaren. Tijdens de rijping, bewaakt het oenologie team de wijnen en handelt corrigerend door middel van het mengen, verfrissen wanneer een proeverij dit bepaalt. De uiteindelijke blend wordt verkregen na een selectie van wijnen met de juiste kenmerken en leeftijd tussen 2 en 5 jaar, waardoor het mogelijk is om de unieke identiteit Ferreira Classic White Port te behouden, en een gemiddelde leeftijd van 3 jaar hebben.

Passend bij: (gekoeld serveren!) aperitief, bij noten en geroosterde amandelen, Als dorstlesser in de zomer mixen met tonic!

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Malvasia Fina
Rabigato
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidClassic White Ferreira Port is klaar om te drinken gebotteld en zal niet verbeteren als het wordt bewaard voor een lange tijd. Serveren tussen 6 º C - 10 º C. Decanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 4 weken.

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare. Klik hier voor meer informatie over het Ferreira Port huis >>

Misschien ook interessant