• Ferreira Classic Tawny Port

Ferreira Classic Tawny Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i
10,45

Ferreira Classic Tawny Port

Ferreira Classic Tawny Port heeft een mooie rode kleur met lichte hints, evenals een fris en delicaat aroma, dat doet denken aan specerijen en noten als gevolg van de houtrijping. De smaak is elegant en heeft een fijne balans tussen rijpe tannines en een zoetheid die afsluit in de lange aangename afdronk.

Traditionele Tawny Port

Ferreira Classic Tawny Port is gevinifiëerd volgens de traditionele Port methode. De met de hand geplukte druiven zijn zacht geplet en, na gedeeltelijke steel - verwijdering, gefermenteerd met maceratie waardoor de beste componenten van uit de druivenschillen worden gehaald. Het hele proces vindt plaats onder strikte controle van zowel de temperatuur en wijn dichtheid, waardoor het voor de wijnmaker mogelijk is om het ideale moment te kiezen voor het toevoegen van de wijnalcohol, waardoor de gisting stopt en de port zijn natuurlijke zoetheid behoud. Dit moment is varieert per druivensoort, stadium van rijping en het vereiste niveau van zoetheid.

Klassieke Tawny Port

Na de oogst, blijft de port in de Douro, waar de winter kou helpt de moer te laten settelen. De volgende lente, worden de wijnen overgebracht naar de lodges op VNGaia en opgeslagen in eiken vaten, waar ze rijpen gedurende meerdere jaren. Tijdens de rijping, bewaakt het oenologie team de wijnen en handelt corrigerend door middel van het mengen, verfrissen wanneer een proeverij dit bepaalt. De uiteindelijke blend wordt verkregen na een selectie van wijnen met de juiste kenmerken en leeftijd tussen 2 en 5 jaar, waardoor het mogelijk is om de unieke identiteit Ferreira Classic Tawny Port te behouden, en een gemiddelde leeftijd van 4 jaar hebben.

Ferreira Classic Tawny Port online bestellen

Geniet van Ferreira Classic Tawny Port bij karamel of koffie desserts, appeltaart, traditionele crèmes, sterke kaas, blauw schimmel kaas (Roquefort), als aperitief of goed gekoeld drinken met noten. Wil je van deze tawny port thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Ferreira Classic Tawny Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidClassic Tawny Ferreira Port is klaar om te drinken gebotteld en zal niet verbeteren als het wordt bewaard voor een lange tijd. Serveren tussen 12 º C - 16 º C. Decanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 8 weken.

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

Misschien ook interessant