• Ferreira Classic Dry White Port

Ferreira Classic Dry White Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i
12,45

Ferreira Classic Dry White Port is helder goudgeel van kleur. En heeft een intense neus van gedroogd fruit en noten, amandel, pijnboompit en hazelnoot. Ook licht floraal. Smaak is mooi in balans met een frisse geïntegreerde zuren, en een palet van gedroogd fluit, noten met een zachte houttoets. Ferreira Classic Dry White Port wordt ook vaak gedronken als “splash”, met tonic, ijsklontjes en een schijfje sinaasappel... heerlijk!

De druiven: Malvasia Fina, Códega, Rabigato, Gouveio voor de Ferreira Classic Dry White Port worden met de hand geplukt op het moment van ideale rijpheid en verwerkt volgens traditionele wijze. Fermentatie vindt plaats met gecontroleerde temperatuur en wordt gestopt als het juiste niveau van zoetheid is bereikt. Elke druivensoort heeft zijn eigen punt waarop de wijnalcohol wordt toegevoegd dit is afhankelijk van de intensiteit en rijpheid van de wijn en natuurlijk de gewenste zoetheid van de wijn. De port blijft de eerste winter in de Douro om te settelen en gaat daarna in het voorjaar naar de Ferreira Lodges in Vila Nova de Gaia op houten vaten. Hier rijpt het gedurende diverse jaren waarbij het regelmatig geproefd wordt door het wijnmakers team. Zij stellen de definitieve blend samen waarin de karakteristieken van de Ferreira Classic Dry White port stijl altijd behouden blijft. De geselecteerde wijnen van de verschillende druivensoorten zijn tussen de 2 en 5 jaar oud en verzekeren zo een rijke en een gebalanceerde port.

Ferreira Classic Dry White Port is heerlijk in combinatie met gedroogd fruit en geroosterde amandelen. Het is een perfect aperitief!

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Malvasia Fina
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol19.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

Misschien ook interessant