• Ferreira 2016 Vintage Port

Ferreira 2016 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 30 op voorraad
Ontvang 267 Spaarpunten i
89,95

Ferreira Porto Vintage 2016 bekroond met 99 punten door Wine Enthusiast!
Het prestigieuze magazine Wine Enthusiast heeft de nieuwe Vintage 2016 van Ferreira bekroond met 99 punten.  Een zeer bijzonder moment! Dit is een uniek moment voor Ferreira, waarbij niet alleen de klassieke port van Ferreira goed worden gewaardeerd, maar de Vintages van Ferreira ook tot de wereldtop behoren!

De 99 punten toegekend aan de 2016 Vintage van Ferreira - met een geschiedenis van meer dan 250 jaar en het meest gewaardeerde porthuis in de vintage categorie - geeft dit jaar een klassieke status, zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld.

"Deze 2016 vintage heeft een diepe, donkere, bijna inkzwarte kleur. Een complex aroma met een intense geur van gedroogd fruit als pruimen en vijgen. Deze Vintage port ontvouwt zich in het glas met diepere tonen  van balsamico, heide en hints van zoethout, cacao en chocolade, dankzij zijn uitstekende rijping. Zeer geconcentreerd in de mond met veel volume,  en een goed geïntegreerde zuurgraad met noten van melkchocolade en zure kersen. De afdronk is zeer lang met een balans tussen frisheid en rijp fruit. De echte Ferreira stijl.” - Luis Sottomayor, Ferreira’s winemaker 

Druiven. De druiven komen van de Quinta do Porto en Quinta do Caêdo. 45% Touriga France, 40% Touriga Nacional, 10% Tinta Roriz en 5% Souzão.

Advies. Nu al drinkbaar, zeer intens en gebalanceerd. Maar vanaf 2029 zal deze vintage goed zijn ontwikkeld. Kan uitstekend 50+ jaar rijpen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal30

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare. Klik hier voor meer informatie over het Ferreira Port huis >>