• Ferreira 2016 Vintage Port

Ferreira 2016 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 30 op voorraad
Ontvang 267 Spaarpunten i
89,95

Ferreira Porto Vintage 2016 krijgt geweldige beoordelingen

Het prestigieuze magazine Wine Enthusiast heeft de nieuwe Vintage 2016 van Ferreira bekroond met 99 punten. Daarnaast geeft Robert Parker ook een uitstekende beoordeling van 94 punten voor de Ferreira 2016 Vintage Port. Dit is een bijzonder moment voor Ferreira, waarbij niet alleen de klassieke port van Ferreira goed worden gewaardeerd, maar de Vintages van Ferreira nu ook tot de wereldtop behoren!

Geconcentreerde 2016 Vintage Port

"Deze 2016 vintage heeft een diepe, donkere, bijna inkzwarte kleur. Een complex aroma met een intense geur van gedroogd fruit als pruimen en vijgen. Deze Vintage port ontvouwt zich in het glas met diepere tonen  van balsamico, heide en hints van zoethout, cacao en chocolade, dankzij zijn uitstekende rijping. Zeer geconcentreerd in de mond met veel volume,  en een goed geïntegreerde zuurgraad met noten van melkchocolade en zure kersen. De afdronk is zeer lang met een balans tussen frisheid en rijp fruit. De echte Ferreira stijl.” - Luis Sottomayor, Ferreira’s winemaker 

Druiven. De druiven komen van de Quinta do Porto en Quinta do Caêdo. 45% Touriga France, 40% Touriga Nacional, 10% Tinta Roriz en 5% Souzão.

Advies. Ferreira 2016 Vintage Port is nu al drinkbaar, zeer intens en gebalanceerd. Maar vanaf 2029 zal deze vintage goed zijn ontwikkeld. Kan uitstekend 50+ jaar rijpen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal30

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.