• Ferreira 2015 Vintage Port Quinta do Porto

Ferreira 2015 Vintage Port Quinta do Porto

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 12 op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i
49,95

Ferreira 2015 Vintage Port Quinta do Porto is de eerste Estate Vintage Port sinds 10 jaar van Ferreira. Een 2015 Vintage Port van uitzonderlijke kwaliteit die zich met de jaren zal ontwikkelen en rijpen tot een bijzonder mooie rijpe vintage.Deze Vintage Port is nieuw in het portfolio van Ferreira Port. Deze "Single Quinta" is afkomstig van de oudste wijngaarden van Ferreira die zijn aangekocht door Dona Antonia in 1863.

Ferreira 2015 Vintage Port Quinta do Porto is de eerste Estate Vintage Port sinds 10 jaar van Ferreira sinds het wijnmakers team van Sogrape Vinhos aan de restauratie werkzaamheden begon van deze wijngaarden. Hierdoor is het een bijzondere vintage geworden met unieke karakteristieken naar aanleiding van de lange restauratie en revitalisering van de wijngaarden. De druiven werden rigoureus geselecteerd en gevinifieerd om zo tot een wijn van superieure kwaliteit te komen die hoort bij Ferreira Vintage Port.

Gedurende de ontwikkeling op fles zal met de jaren bezinksel ontstaan. Hierdoor is het voorzichtig openen en decanteren voor gebruik zeker nodig. 

De Ferreira 2015 Vintage Port Quinta do Porto zal heerlijk combineren met gedroogd fruit, kaas, pure chocolade maar het is zeker ook aan te raden om deze Vintage Port op zichzelf te drinken.

Ferreira 2015 Vintage Port Quinta do Porto is verpakt in een mooie luxe gift box.

Specificaties

Wijnsoort Port
Relatiegeschenken
Wijnhuis Ferreira Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol20%
Maximum aantal12

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

Misschien ook interessant