• Farmers of Wine Rosso

Farmers of Wine Rosso

Deze unieke met de hand vervaardigde rode wijn is gemaakt van de druiven Negroamaro, Merlot en Primitivo Appassito en is afkomstig van kleine wijnboeren uit het zuiden van Italië. Zij gaan terug naar de basis van het wijnmaken, ambachtelijkheid en kwaliteit staan hierbij voorop. De wijn is diep rood van kleur, vol, romig en krachtig met veel rood fruit in zowel geur als smaak. Elke fles is voorzien van een bruine papieren wikkel en maakt Farmers of Wine tot een absolute eyecatcher.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 15 Spaarpunten
€ 6,75
5,75

Uitgebreide omschrijving

Deze unieke met de hand vervaardigde rode wijn is afkomstig uit Italië van kleine ambachtelijke wijnboeren. Gemaakt van Negroamaro, Merlot en Primitivo Appassito. De druiven komen van een organische wijngaarde en dat vind je terug in alles, van wijn tot en met de hele uitmonstering.

De wijngaarden zijn gelegen in Puglia. Puglia is niet alleen oude wereld, maar ook Oud Italië. Een regio waar er altijd tijd is voor een bezoek, waar families elke dag samen eten, waar je je buren kent omdat je samen bent opgegroeid. Het is ook het thuis van eenvoudig en toch groots koken. Alles is vers, seizoensgebonden, rijp geoogst en eenvoudig klaargemaakt om de echte smaak te accentueren. Alles met liefde, liefde voor het leven, het eten en niet vergeten liefde voor de wijn!

En dat laatste proef je in deze wijn. Ze werken met de beste wijngaarden en doen al het mogelijke om de zuiverheid van hun smaken te bewaren. Traditie is onmisbaar in Puglia en de manier van wijn maken is traditioneel, natuurlijk en respectvol. Ze gebruiken de inheemse gist die op de druiven groeit. De fermentaties worden koel gehouden om de smaken van de wijngaarden te behouden.

Deze Farmers of Wine Rosso heeft ons aangenaam verrast. Een diep rode wijn, vol, romig en krachtig van smaak met veel rood fruit zowel in de geur als de smaak.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Biologische wijn
Wijnhuis/ -streek Puglia
Druivensoort Merlot
Negroamaro
Primitivo
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal118

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Puglia

Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. De kwaliteitswijnen van meer dan 20 DOC's leveren slechts een klein aandeel (3 %) van het totale volume. Het grootste aandeel bestaat uit bulkwijnen. Toch is Puglia het wijngebied waar het meeste gebeurt. De veranderingen zijn enorm door de introductie van moderne temperatuurgestuurde vinificatiemethoden. Door deze investeringen is het mogelijk wijnen te maken die in de smaak vallen bij de moderne wijndrinker. Vooral de primitivodruif staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.