• Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i
14,95

Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore is een rijke en rijpe rode wijn. Een mondvol fruit en kruiden waarbij de fruittonen ( oa kersen) een mooie balans geven in combinatie met de tannine, frisse zuren en een zoetje. Op de achtergrond komen tonen van intense peper, leer en gember tot uiting.

Verschil tussen Ripasso en Ripasso Superiore

Van de beste Valpolicella wijn wordt Ripasso gemaakt tijdens de tweede gisting van de wijn. Tijdens deze gisting wordt de Valpolicella wijn door de gedroogde druivenschillen en stelen van de Amarone (overgebleven na het maken van de Amarone wijn) heen gepompt waardoor de wijn extra concentratie meekrijgt. Een Ripasso Superiore betekent dat de wijn na de tweede gisting ook nog enige tijd, gemiddeld een jaar, gerijpt heeft in Eikenhouten vaten.

Vulkanische kalkgrond

De Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC is een blend van Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta druiven. Deze zijn afkomstig van de wijngaard in 'San Pietro in Cariano'. Deze wijngaarde is van vulkanisch kalkgrond en hierdoor mede verantwoordelijk voor de stijl van deze Ripasso. De Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore vergist in de herfst. Ripasso ontstaat in het voorjaar als Amarone druivenschillen worden toegevoegd aan de wijn en deze hierdoor opnieuw gaat vergisten.

Wijn- spijsadvies voor bij de Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore: gaat goed samen met gerechten van rood vlees en gerijpte kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Corvina Veronese
Molinara
Rondinella
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Misschien ook interessant