• Farina Valpolicella Classico Superiore

Farina Valpolicella Classico Superiore

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i
13,95

Farina Valpolicella Classico Superiore

Farina Valpolicella Classico Superiore heeft een intens robijn rode kleur en laat niets aan de verbeelding over. Overheerlijke rijpe aardbeien en zure kersen vullen een rijpe, zachte droge rode wijn. Erg goed in balans en in de lange afdronk ontwikkelen zich geroosterde tonen van amandel en compote.

Klassieke Italiaanse blend

Farina Valpolicella Classico Superiore is een blend van Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara en Dindarella druiven. In 'San Pietro in Cariona' groeien de druiven van Farina deels volgens de Pergola methode. De druivenranken vormen met hun takken als het ware een dakje boven de rijen. Deze methode is arbeidsintensiever maar de druiven zijn beter beschermt tegen hagel en felle zon. Voor een net iets intensere wijn blijven de druiven langer aan de druifstok hangen en drogen hierdoor iets in. Na de vergisting op een temperatuur van 28 graden rijpt de Valpolicella Superiore wijn in Slavonië eikenvaten.

Met deze houtgerijpte classico superiore is het genieten

Zie je Classico Superiore op het etiket staan dan weet je dat deze Italiaanse wijn uit het hart van de DOCG en DOC gebieden komt en minimaal 12.5% alcohol heeft. Daarnaast heeft de wijn minimaal een jaar gerijpt waarvan 6 maanden op hout. Zo ook deze Farina Valpolicella Classico Superiore, het is een heerlijke wijn voor bij rood of geroosterd vlees ook heerlijk bij gerijpte kazen. 

Farina Valpolicella Classico Superiore bestellen

Wil je van deze Italiaanse rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Farina Valpolicella Classico Superiore te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Corvina Veronese
Molinara
Rondinella
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Misschien ook interessant