Login en profiteer van extra voordeel
  • Farina Soave Classico DOC

Farina Soave Classico DOC

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.7
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i

Deze Farina Soave Classico barst van aantrekkelijke aroma's als groene appel, ananas en gele pruim. Daarnaast kenmerkt de Soave Classico zich door de geur van wilde bloemen en vlierbloesem. De prachtige structuur van deze witte wijn en het haast ziltige karakter, verlangt naar spijscombinaties.

Deze Soave wijn van Farina komt uit het Classico gebied. Dit is het oudste gebied in de Soave. De bodem is hier kalkrijk en dit proeft u terug als een enigszins ziltige, minerale toon. Na een korte inweking met de druivenschilletjes volgen 10 intensieve dagen. In deze dagen zetten gistcellen de natuurlijke suikers in de druif om in alcohol. Dat niet alleen, bijproducten tijdens de vergisting zijn prachtig rijke aroma's; een fruitig Farina met rijping op de fles.

Farina Soave Classico is heerlijk als aperitief of voor bij een salade, hors d'oeuvres en lichte (vis)gerechten. Overigens combineren ze deze Soave Classico bij Farina graag met bigoli, een klassieke Italiaanse pastasoort.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Garganega
Pinot Blanc
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.

Misschien ook interessant