Login en profiteer van extra voordeel
  • Farina Prosecco Spumante Extra Dry

Farina Prosecco Spumante Extra Dry

Mousserende wijn uit  VenetoItalië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i

Deze prosecco spumante extra dry van Farina is een bijzonder mooie en pure prosecco. Zuiver aroma van steenfruit, zachte en aanhoudende mousse met frisse fruitnuances. De afdronk is smaakvol en droog. 

De druiven worden handmatig gesorteerd om zo de verfijnde smaak te kunnen garanderen. De 2e gisting vind plaats via methode Chardmat met het omroeren van de gisten in temperatuurgecontrolleerde RVS tanks. Dit om de kwaliteit van de wijn te verhogen en resulteert in een elegante smaak en fijne aanhoudende mousse.

Wijn- spijsadvies voor bij de  Farina Prosecco Spumante Extra Dry:Heerlijk als aperitief en door zijn karakter ook geschikt bij lichtere gerechten. Denk aan carpaccio, salades met vis of kip en sushi.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Prosecco
Mousserend wit
Wijnhuis Farina
Druivensoort Prosecco
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol11.5%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.

Misschien ook interessant