• Farina Pinot Grigio del Veneto

Farina Pinot Grigio del Veneto

Farina Pinot Grigio del Veneto is een prachtige pure pinot grigio. De neus heeft een licht aromatisch boeket van peer en ananas met bloemen tonen. De wijn heeft een droge zachte structuur en een verfrissende smaak waardoor deze pinot grigio breed inzetbaar is.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 21 Spaarpunten
7,95

Uitgebreide omschrijving

Farina Pinot Grigio del Veneto is een prachtige pure pinot grigio. De neus heeft een licht aromatisch boeket van peer en ananas met bloemen tonen. De wijn heeft een droge zachte structuur en een verfrissende smaak waardoor deze pinot grigio breed inzetbaar is.

De Pinot Grigio druiven groeien in de provincie Verone op een bodem van vulkanische oorsprong. Een bodem die rijk is aan kalk en klei die stimuleert de bloemige aroma's. De vele zonneuren brengen vervolgens de zachte tropenfruit smaken.

Een vergisting in RVS vaten beschermd de mooie fruit tonen in deze Farina wijn. Voor 10 tot 15 dagen vergist de wijn, waarbij de temperatuur gecontroleerd wordt op 18 graden.

Wijn- Spijsadvies voor bij de Farina Pinot Grigio del Veneto: Als aperitief zal deze Farina Pinot Grigio zeker in de smaak vallen. Daarnaast leent deze wijn zich uitstekend voor een zeefruit salade en klassieke Italiaanse pasta met vis.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Veneto
Farina
Druivensoort Pinot Gris / Pinot Grigio
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.

Veneto

Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië en produceert ongeveer even veel rode als witte wijn. Veneto is een welvarend gebied met veel industrie en daarnaast een toeristisch trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.