• Farina Pinot Grigio del Veneto

Farina Pinot Grigio del Veneto

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i
8,45

Farina Pinot Grigio del Veneto

Farina Pinot Grigio del Veneto is een prachtige pure pinot grigio. De neus heeft een licht aromatisch boeket van peer en ananas met bloemen tonen. Deze witte wijn heeft een droge zachte structuur en een verfrissende smaak waardoor deze pinot grigio breed inzetbaar is.

Hoe wordt deze Pinot Gris gemaakt?

De Pinot Grigio druiven groeien in de provincie Verone op een bodem van vulkanische oorsprong. Een bodem die rijk is aan kalk en klei die stimuleert de bloemige aroma's. De vele zonneuren brengen vervolgens de zachte tropenfruit smaken. Een vergisting in RVS vaten beschermd de mooie fruit tonen in deze Farina wijn. Voor 10 tot 15 dagen vergist de wijn, waarbij de temperatuur gecontroleerd wordt op 18 graden.

Genieten van Farina Pinot Grigio

Als aperitief zal deze Farina Pinot Grigio zeker in de smaak vallen. Daarnaast leent deze witte wijn zich uitstekend voor bij een zeefruit salade en klassieke Italiaanse pasta met vis.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Pinot Gris / Pinot Grigio
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Misschien ook interessant