Login en profiteer van extra voordeel
  • Farina “Nodo d’Amore” Rosso Trevenezie IGT

Farina Nodo d’Amore Rosso Trevenezie IGT

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Farina “Nodo d’Amore” Rosso Trevenezie IGT is een krachtige rode wijn met heldere robijnrode kleur. In de neus aroma´s van wilde rozenjam, rood fruit en gedroogde bloemen. Kaneel, zwarte peper, kruidnagel, kardemom en balsamico. Deze wijn ontwikkeld zich mooi met lichte tannine en een lang aanhoudende afdronk.

"Nodo d'Amore" ofwel de liefdesknoop is een eerbetoon aan de liefdesknopen die afgebeeld staan op het wapenschil van de familie Farnia. De wijnmakers van Farina hebben de druiven zorgvuldig gekozen voor deze “Nodo d’Amore” Rosso Trevenezie IGT. Uiteindelijk is het een blend geworden van Merlot, enigzins gedroogde Teroldego en Corvina druiven. Deze laatste wordt toegevoegd vanwege zijn typische pittige toon. 

Serveer Farina “Nodo d’Amore” Rosso Trevenezie IGT bij rood vlees, geroosterd vlees, stoofgerechten of wild. Ook erg lekker bij gerijpte kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Corvina Veronese
Merlot
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.