• Farina Lugana DOC

Farina Lugana DOC

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i
15,95

Farina Lugana DOC

Farina Lugana DOC is helder geel van kleur met een zweem van groen. Het is een elegante droge witte wijn met frisse bloemen aroma's die overgaan in zachte abrikoos en wit fruit. Een harmonieuze aangename wijn die niet snel zal vervelen! Het is een bijzonder fijne wijn om zo te drinken en past ook zeker bij de maaltijd, denk dan aan wit vis gerechten, risotto met zeevruchten, asperges met ham, gekarameliseerde witlof of zachte kazen.

Lugana uit de buurt van het Gardameer

Het beschermde wijngebied DOC Lugana ligt aan de zuidkant van het Gardameer. Farina maakt haar wijn in dit gebied van 100% Trebbiano di Lugana. Dit is een prachtige aromatische druivenvariant met goede bewaarpotentie. Doordat de wijnmakers van Farina zijn bijzonder goed in het gecontroleerd laag houden van de temperatuur tijdens de vergisting en de temperatuur hierdoor niet boven de 20 graden komt blijft Farina Lugana DOC fruitig en fris.  

Farina Lugana bestellen

Wil je van deze lugana wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Farina Lugana DOC te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch. Helemaal in combinatie met gerechten als zeevruchten risotto, gegrilde zalm, witvis of gekarameliseerde witlof is het met de Farina Lugana DOC op en top Italiaans genieten!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Trebbiano di Lugana
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Misschien ook interessant