• Farina Lugana DOC

Farina Lugana DOC

Farina Lugana DOC is helder geel van kleur met een zweem van groen. Een elegante droge witte wijn met frisse bloemen aroma's die overgaan in zachte abrikoos en wit fruit. Een harmonieuze aangename wijn die niet snel zal vervelen!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 42 Spaarpunten
14,95

Uitgebreide omschrijving

Farina Lugana DOC is helder geel van kleur met een zweem van groen. Een elegante droge witte wijn met frisse bloemen aroma's die overgaan in zachte abrikoos en wit fruit. Een harmonieuze aangename wijn die niet snel zal vervelen!

Het beschermde wijngebied DOC Lugana ligt aan de zuidkant van het Gardameer. Farina maakt haar wijn in dit gebied van 100% Trebbiano di Lugana. Dit is een prachtige aromatische druivenvariant met goede bewaarpotentie.

De wijnmakers van Farina zijn bijzonder goed in het gecontroleerd laag houden van de temperatuur tijdens de vergisting. Doordat de temperatuur niet boven de 20 graden komt blijft de wijn fruitig.  

Wijn- spijsadvies voor bij Farina Lugana DOC: ideaal bij wit vis en vis of zachte kaas

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Veneto
Farina
Druivensoort Trebbiano di Lugana
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.

Veneto

Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië en produceert ongeveer even veel rode als witte wijn. Veneto is een welvarend gebied met veel industrie en daarnaast een toeristisch trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.