• Farina Lugana DOC
Actie

Farina Lugana DOC

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 27 Spaarpunten i
15,95 9,99

Farina Lugana DOC is helder geel van kleur met een zweem van groen. Een elegante droge witte wijn met frisse bloemen aroma's die overgaan in zachte abrikoos en wit fruit. Een harmonieuze aangename wijn die niet snel zal vervelen!

Het beschermde wijngebied DOC Lugana ligt aan de zuidkant van het Gardameer. Farina maakt haar wijn in dit gebied van 100% Trebbiano di Lugana. Dit is een prachtige aromatische druivenvariant met goede bewaarpotentie.

De wijnmakers van Farina zijn bijzonder goed in het gecontroleerd laag houden van de temperatuur tijdens de vergisting. Doordat de temperatuur niet boven de 20 graden komt blijft de wijn fruitig.  

Wijn- spijsadvies voor bij Farina Lugana DOC: ideaal bij wit vis en vis of zachte kaas

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Trebbiano di Lugana
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.