• Farina Famiglia Amarone della Valpolicella Classico 2015

Farina Famiglia Amarone della Valpolicella Classico 2015

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 138 Spaarpunten i
46,95

Met deze Famiglia Farina Amarone della Valpolicella Classico heb je echt wat bijzonders in handen. Hiermee haalt men de Amarone stijl die geproduceerd werd door de grootouders in 1968 terug. Door traditie en innovatie te combineren, de wijn niet te filteren, is deze Famiglia Amarone etherisch en kruidig met donkere kersten, cacao en balsamico in de neus, droog, fruitig, warm en fluweelachtig in de mond. Een elegante volle amarone met zachtheid en aanhoudende afdronk.

Farina Famiglia Amarone della Valpolicella Classico is een blend van: 70% Corvina, 10% Corvinone, 10% Rondinella, 10% Molinara. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in San Pietro in Cariano, Marano, Mazzano, San Peretto di Negrar. Hier vind je vulkanische kalkrijke bodem met grind. 

De druiven worden met de hand geplukt en hierna gedroogd. De druiven liggen gedurende 4 maanden in luchtdoorlatende plastic kisten zodat ze 40% van hun gewicht verliezen. Hierdoor verhoogt de concentratie aan suiker, extracten, smaak en glycerine. Hierna worden de druiven zachtjes geperst en ontsteelt. (midden januari) De traditionele fermentatie vindt plaats in RVS tanks met constant zachtjes omwentelen tot bijna alle suikers verwerkt zijn. De malolactische fermentatie vindt plaats in betonnen tanks. De wijn rijpt hierna 24 maanden in Sloveense eiken vaten van 20-30hl. De verfijnde ontwikkeling van de wijn vindt plaats op fles waar de ongefilterde wijn rust.

Wijn- spijsadvies bij de Farina Famiglia Amarone della Valpolicella Classico:Mooi bij grillade, wild en oude kazen. Maar zeker bijzonder om zo van te genieten!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Corvina Veronese
Molinara
Rondinella
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol16%
Maximum aantal1

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.