• Farina Bardolino Rosso

Farina Bardolino Rosso

Farina Bardolino Rosso heeft een heldere robijn rode kleur. De aroma's openen met een warme tonen van rood en zwart fruit, kruidigheid, chocolade en florale tonen. Het is een lichte wijn, droog en zacht van smaak. Farina Bardolino komt fris en zuiver over met veel rood fruit van onder andere cassis fruit, aardbei, frambozen en kersen.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 21 Spaarpunten
7,95

Uitgebreide omschrijving

Farina Bardolino heeft een heldere robijn rode kleur. De aroma's openen met een warme tonen van rood en zwart fruit, kruidigheid, chocolade en florale tonen. Het is een lichte wijn, droog en zacht van smaak. Farina Bardolino komt fris en zuiver over met veel rood fruit van onder andere cassis fruit, aardbei, frambozen en kersen.

De Farina druivenstokken voor de Bardolino Rosso zijn aangeplant op de heuvels langs de rivier de Adige, deze leidt u naar het Gardameer. Op 300 meter boven zeeniveau ontwikkelt zich het frisse zuur en fruitig rood voor deze toegankelijke blend van Corvina, Rondinella en Rossara.

Na twee dagen van koude inweking vergist de wijn op een ,voor rode wijn, lage temperatuur. Met als gevolg een fruit gedreven Bardolino. 

Wijn- Spijsadvies voor bij de Farina Bardolino: De Bardolino Rosso is breed inzetbaar bij gerechten. Of u nu kiest voor vis of salades. Daarnaast heeft u met deze Farina een echte pizzawijn in handen. Bij een schenktemperatuur van 14 graden komt deze wijn het best tot zijn recht.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Veneto
Farina
Druivensoort Corvina Veronese
Rondinella
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.

Veneto

Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië en produceert ongeveer even veel rode als witte wijn. Veneto is een welvarend gebied met veel industrie en daarnaast een toeristisch trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.