Login en profiteer van extra voordeel
  • Farina Appassilento Rosso Del Veneto

Farina Appassilento Rosso Del Veneto

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 27 Spaarpunten i

De Farina Appassilento Rosso Del Veneto is vol van smaak, stevig met een verrassing van kersen aroma's en gedroogde bloemen in uw glas. De Appassilento rosso van Farina is heerlijk rond en elegant met een erg aangename afdronk.

De Corvina, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven worden met de hand geoogst zodat men de druiven gelijk optimaal kan selecteren. Na het persen blijven de druiven in contact met de schil op een constante temperatuur van 10-12°C gedurende 5 tot 6 dagen. De lage temperatuur en een lange "rusttijd" van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen. Het vinificatieproces van de De Farina Appassilento Rosso Del Veneto is drie keer zo lang als normaal. De naam Appassilento is daarom ook een passende naam. Het is een afgeleide van Appassimento, de benaming voor de methode van het drogen van de druiven en "silento" dat "rust" betekent.

Farina Appassilento Rosso Del Veneto past uitstekend bij rood vlees eventueel geroosterd, lamsvlees, stevige pasta gerechten en milde kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Corvina Veronese
Merlot
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.