• Farina Appassilento Rosso Del Veneto

Farina Appassilento Rosso Del Veneto

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i
10,45

Farina Appassilento Rosso Del Veneto

Appassilento is een afgeleide van ‘a passo lento’, wat betekent ‘in een laag tempo’ en ‘rust’. Deze naam is gekozen omdat het vinificatieproces van deze wijn 3 x langer duurt dan normaal. Door het lange productieproces is de Farina Appassilento Rosso Del Veneto vol van smaak en stevig, met een verrassing van kersenaroma's en gedroogde bloemen in uw glas. De Appassilento van Farina is heerlijk rond en elegant met een erg aangename afdronk.

Smaakvolle Italiaanse rode blend

De Corvina, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven worden met de hand geoogst, zodat men de druiven gelijk optimaal kan selecteren. Na het persen blijven de druiven in contact met de schil op een constante temperatuur van 10-12°C gedurende 5 tot 6 dagen. De lage temperatuur en een lange "rusttijd" van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen. De naam Appassilento is daarom ook een passende naam. Het is een afgeleide van Appassimento, de benaming voor de methode van het drogen van de druiven en "silento" dat "rust" betekent.

Wijn-spijsadvies Farina Appassilento Rosso Del Veneto

Deze Italiaanse rode wijn past uitstekend bij rood vlees (eventueel geroosterd), lamsvlees, stevige pastagerechten en milde kazen.

Bestel Farina Appassilento Rosso Del Veneto online

Snel genieten van deze heerlijke rode wijn? U kunt Farina Appassilento Rosso Del Veneto online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. Plaats snel en eenvoudig uw order en wij zorgen ervoor dat u snel van uw wijn kunt genieten!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Corvina Veronese
Merlot
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Misschien ook interessant