• Farina Appassilento Bianco del Veneto

Farina Appassilento Bianco del Veneto

Farina Appassilento Bianco del Veneto heeft de kenmerkende aroma's van wilde bloem, groene appel en ananas. Een volle, zachte en aromatische witte wijn uit de Veneto streek. Het verlengde vergistingsproces proeft u terug in de goede lengte en diepgang van deze wijn.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 27 Spaarpunten
9,95

Uitgebreide omschrijving

Farina Appassilento Bianco del Veneto heeft de kenmerkende aroma's van wilde bloem, groene appel en ananas. Een volle, zachte en aromatische witte wijn uit de Veneto streek. Het verlengde vergistingsproces proeft u terug in de goede lengte en diepgang van deze wijn.

De Garganega en Sauvignon Blanc druiven worden met de hand geoogst zodat men de druiven gelijk optimaal kan selecteren. Na het persen blijven de druiven in contact met de schil op een constante temperatuur van 10-12°C gedurende 24 tot 48 uur. De lage temperatuur en een lange "rusttijd" van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen. Het vinificatieproces van de Farina Appassilento Bianco del Veneto is drie keer zo lang als normaal. De naam Appassilento is daarom ook een passende naam. Het is een afgeleide van Appassimento, de benaming voor de methode van het drogen van de druiven en "silento" dat "rust" betekent.

Farina Appassilento Bianco del Veneto is heerlijk om zo te drinken maar past zeker bij een lekkere salade of een pasta met vis of kip.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Veneto
Farina
Druivensoort Garganega
Sauvignon Blanc
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en krampachtige aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit brengt van de corvina druiven.

Veneto

Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië en produceert ongeveer even veel rode als witte wijn. Veneto is een welvarend gebied met veel industrie en daarnaast een toeristisch trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.