• Farina Appassilento Bianco del Veneto

Farina Appassilento Bianco del Veneto

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 30 Spaarpunten i
10,45

Farina Appassilento Bianco del Veneto

Appassilento is een afgeleide van ‘a passo lento’, wat betekent ‘in een laag tempo’ en ‘rust’. Deze naam is gekozen omdat het vinificatieproces van deze wijn drie keer langer duurt dan normaal. Het verlengde vergistingsproces proeft u terug in de goede lengte en diepgang van deze wijn. Door het lange productieproces heeft de Farina Appassilento Bianco Del Veneto de kenmerkende aroma's van wilde bloem, groene appel en ananas. Een volle, zachte en aromatische witte wijn uit de Veneto-streek.

Relaxte wijn deze Farina Appassilento Bianco Del Veneto

De Garganega en Sauvignon Blanc druiven worden met de hand geoogst, zodat men de druiven gelijk optimaal kan selecteren. Na het persen blijven de druiven in contact met de schil op een constante temperatuur van 10-12°C gedurende 24 tt 48 uur. De lage temperatuur en een lange "rusttijd" van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen. De naam Appassilento is daarom ook een passende naam. Het is een afgeleide van Appassimento, de benaming voor de methode van het drogen van de druiven en "silento" dat "rust" betekent.

Wijn-spijsadvies Farina Appassilento Bianco Del Veneto

Deze Italiaanse witte wijn is heerlijk om zo te drinken, maar past zeker bij een lekkere salade of een pasta met vis of kip.

Bestel Farina Appassilento Bianco Del Veneto online

Snel genieten van deze heerlijke witte wijn? U kunt Farina Appassilento Bianco Del Veneto online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. Plaats snel en eenvoudig uw order en wij zorgen ervoor dat u snel van uw wijn kunt genieten!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Garganega
Sauvignon Blanc
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Misschien ook interessant