• Farina Amarone Della Valpolicella Classico Riserva Montefante 2015

Farina Amarone Della Valpolicella Classico Riserva Montefante 2015

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 231 Spaarpunten i
77,50

Farina Amarone Della Valpolicella Classico Riserva Montefante

Deze Amarone van Farina is afkomstig van de gelijknamige wijngaarde gelegen in de heuvels van de Valpolicella Classica. Het aroma van deze amarone is intens en complex gevuld, je herkent kersen likeur, gember en gestoofd fruit. De smaak is vol, krachtig en rijk met stevige en toch ronde tannines die mooi in balans zijn met de tonen van framboos, moerbei, peper, koriander en kaneel. Sluit af met een prachige afdronk!

Single vineyard Amarone

De Montefante wijngaarde waar de druiven voor de Farina Amarone Della Valpolicella Classico Riserva Montefante vandaan komen heeft het allemaal: Er heerst een microklimaat dat de perfecte omstandigheden voor de wijnstokken creeert die ook nog eens in de meest geschikte bodem (Vulkanisch-kalkhoudend-grind) staan voor een optimale voeding en terroir inpressie. Dit alles en de uiteindelijke selectie van de gedroogde druiven draagt bij aan de rijkdom van de aroma's en de krachtige structuur van deze amarone.

Amarone maken

Deze Amarone Classico Riserva is een blend van 45% Corvina, 30% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara, 5% Dindarella. Deze worden eind september manueel geoogst. Ook voor deze Amarone wijn worden de druiven opgehangen om zo'n 100 dagen te drogen. Hierbij wordt de temperatuur, vochtigheid en gewichtsverlies constant in de gaten gehouden. Eind december worden de druiven ontsteeld en geperst. Hierna vind een spontane koude maceratie plaats gedurende ongeveer tien dagen, gevolgd door een gistinjectie en langzame fermentatie gedurende ongeveer een maand. De wijn rijpt 24 maanden op sloveense eiken houten vaten gevolgd door een flesrijping voordat de wijn op de markt komt. Dat deze Amarone van uitstekende kwaliteit is wordt onderschreven door de vele awards die het heeft ontvangen:

Vintage 2015 Awards 

  • The International Wine & Spirit Competition 2021: Silver – 93 punten
  • Decanter 2021: Silver – 94 punten
  • 5StarWines 2021 - The Book 2022: 90 punten
  • James Suckling 2021: 94 punten
  • Winehunter 2021: Rosso
  • Mundus Vini 2021: Gold
  • Selections Mondiales des Vins Canada 2021 : Grand Or

Farina Amarone Della Valpolicella Classico Riserva Montefante bestellen

Deze amarone is bij uitstek een wijn voor bij rood vlees en pittige kazen. Neem er de tijd voor er geniet ervan!  Wil je van deze bijzondere Amarone thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Farina Amarone Della Valpolicella Classico Riserva Montefante te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Corvina Veronese
Molinara
Rondinella
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol16%
Maximum aantal6

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Misschien ook interessant