• Farina Amarone Classico della Valpolicella

Farina Amarone Classico della Valpolicella

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 102 Spaarpunten i
34,95

Farina Amarone Classico della Valpolicella

Farina Amarone Classico della Valpolicella is een zeer rijke Amarone wijn. De kruidigheid van cacao en balsamico zijn mooi verweven met het delicate fruit; kersen, aardbeien en bramen. Een rode wijn met een rijk warm mondgevoel samen met een ongekende structuur en balans die uitloopt met een geweldig lange afdronk.

Van welke druiven wordt Amarone gemaakt?

De Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta en Turchetta druiven groeien in Cariano. Op een heuvel noord / zuidwest gesitueerd krijgen de druivenplanten goed de gelegenheid te rijpen. Volgens de Pergola methode zijn de druiven opgebonden en vormen zo als het ware een dak boven de rijen met ranken. Deze Farina wijn wordt geboren uit de klassieke Amarone methode. Vier maanden drogen van de druiven, in een speciaal hiervoor ontworpen ruimte, levert een wijn op met een sterke en verfijnde expressie. Pas in januari krijgt de wijn haar langverwachte vergisting, waarna hij nog voor 24 maanden rijpt in houten vaten.

Genieten met Farina Amarone Classico della Valpolicella

Dit is bij uitstek een wijn voor bij wildgerechten. Maar ook prachtig bij de uitgebreide borrel. Drink de Farina Amarone Valpolicella Classico dan bij voorkeur bij oude gerijpte kazen. Deze heerlijke amarone wijn bestelt u online in de wijn webshop van Flesjewijn.com. Plaats snel en eenvoudig uw order en wij zorgen ervoor dat u snel van uw wijn kunt genieten!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Farina
Druivensoort Corvina Veronese
Molinara
Rondinella
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol15%

Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Misschien ook interessant