• Esprit de Gassier

Esprit de Gassier

De familie Gassier wijdt zich uitsluitend aan het maken van kwalitatieve rosé met de typische stijl van de Provence. De kleur van de wijn is licht roze, precies zoals je van een Provence rosé mag verwachten. Dit wordt bereikt door de schillen maar kort in het bereidingsproces te betrekken en vervolgens geheel te verwijderen. In de geur heeft de wijn rood fruit, peredrups en lychee aroma's. De smaak is fris en droog.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 195 Spaarpunten
10,95

Uitgebreide omschrijving

De familie Gassier wijdt zich uitsluitend aan het maken van kwalitatieve rosé met de typische stijl van de Provence. De kleur van de wijn is licht roze, precies zoals je van een Provence rosé mag verwachten. Dit wordt bereikt door de schillen maar kort in het bereidingsproces te betrekken en vervolgens geheel te verwijderen. In de geur heeft de Esprit de Gassier rood fruit, peredrups en lychee aroma's. De smaak is fris en droog.

Ligging wijngaard:In de uitlopers van de Montagne Sainte-Victoire.

Wijn-spijssuggestie: Met mediterraanse gerechten, lichte visgerechten en Thaise gamba's.

 

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis/ -streek Chateau Gassier
Provence
Druivensoort Cinsault
Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Chateau Gassier

Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-en-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Re gagnas in het zuiden en Les Monts Auréliens in het oosten. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo'n 40 hectaren waar meerdere bodemtypes voorkomen. De oppervlakte van de wijngaard van Sainte-Victoire wordt gezien als de meest ongerepte in Frankrijk en is geclassificeerd als natuurreservaat ‘ Grand Site de France’.

Kwalitateits Rosé’s

De familie Gassier kocht Château Gassier en haar 40 hectare wijngaard in 1982. In 2004 hebben de families Gassier en Jeanjean besloten hun krachten te bundelen en de Château gezamenlijk te runnen. Baron Georges Gassier, die samen met zijn vader de wijngaarden beheert, is de vijfde generatie van de familie. Gedurende  jaren met passie, hard werken en de juiste know how, heeft Château Gassier zijn uitzonderlijke potentieel voor uitmuntendheid ontwikkeld en weten te benutten. Tijdens de oneindige zoektocht naar kwaliteit, concentreert en focust het Château Gassier team hun knowhow in de vinificatie kwalitatieve rosé’s uit de Côtes de Provence.

De verschillende bodemtypes van Château Gassier:

  • In het Westen: de bodem van  zand is ideaal voor Syrah;
  • In het Zuiden: droge en rotsachtige grond zwarte Grenache en Vermentino (Rolle);
  • In het Oosten: de voet van de berghelling, diepe en rotsachtige grond perfect voor Cinsault;
  • In het Noorden:  klei en kalksteen bodem die ideaal is voor Grenache.

De oogst vindt plaats heel vroeg in de ochtend om de frisheid te behouden in de druiven. De druiven worden vervolgens ontsteelt en gevinifieerd door directe druk en korte maceratie. Door de recente investeringen in apparatuur kan men zuurstof weg houden bij de druiven  tijdens de druk. Hierdoor worden de aroma’s beschermd die de fruitigheid aan de wijn geeft.

Provence

De Provence is een wijnstreek gelegen in zuidoosten van Frankrijk. De Provence wijnstreek begint ten zuiden van de stad Avignon tot aan de middellandse Zee en in het westen bij Arles tot vlak voor Italië. De Provence wijnstreek is vooral bekend van de rosé wijnen.

De belangrijkste druivensoort in de hele Provence is Mourvèdre voor rode en rosé-wijnen. Vaak wordt er gemengd met Grenache en Cinsault. Deze laatste vooral als component in rosé. “Modernere” druivensoorten als Cabernet Sauvignon en Syrah stijgen in populariteit al worden deze door de traditionele Provençaalse wijnmakers met enige achterdocht bekeken.

De Provence heeft – net als de Bordeaux – een eigen classificatie voor wijnlandgoederen. In de Bourgogne, Champagne en Elzas bijvoorbeeld, classificeert men de wijngaarden en niet het domain of chateau. In juli 1955 werden een aantal Provençaalse wijnbedrijven aangewezen als zijnde Crus Classes gebaseerd op een evaluatie van hun geschiedenis, wijnbouw, kelderreputatie en de algehele kwaliteit van de wijngaard. Hieronder ons Provence wijn assortiment.