• ESK Valley Winemakers Reserve Chardonnay

ESK Valley Winemakers Reserve Chardonnay

Dit is een mooi stevig glas chardonnay. ESK Valley Winemakers Reserve Chardonnay kan goed bij de maaltijd gebruikt kan worden maar ook nog wat kan rijpen. In de geur perzik en fijn hout. In de smaak lekker stevig, met hazelnoot, wat vanille en lekker rijp wit fruit. Stevig, licht exotisch fruit, goed in balans, verleidelijk, met goede zuren in de finale. Bent u op zoek naar de prijs van de ESK Valley Winemakers Reserve Chardonnay of wilt u deze bestellen, klik dan hier.

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van ESK Valley Estate hier >

Uitgebreide omschrijving

Dit is een mooi stevig glas chardonnay. ESK Valley Winemakers Reserve Chardonnay kan goed bij de maaltijd gebruikt kan worden maar ook nog wat kan rijpen. In de geur perzik en fijn hout. In de smaak lekker stevig, met hazelnoot, wat vanille en lekker rijp wit fruit. Stevig, licht exotisch fruit, goed in balans, verleidelijk, met goede zuren in de finale.

De druiven voor deze wijn werden in de gehele tros geperst. Het afgelopen sap werd overgeheveld naar vaten voor de vergisting. Na afloop onderging 60% van de wijn de tweede malolactische gisting om de natuurlijke zuurgraad wat te verzachten. De wijn rustte vervolgens enige maanden op zijn bezinksel voordat deze gebotteld werd.

ESK Valley Winemakers Reserve Chardonnay gaat samen met bijna alles uit de zee. Garnalen, krab, coquille, kreeft, het past allemaal. Maar ook rijke en romige risotto’s met gevogelte, gerookte kip en Parmezaanse kaas zijn geen probleem, net als lichte vleesgerechten.

Bent u op zoek naar de prijs van de ESK Valley Winemakers Reserve Chardonnay of wilt u deze bestellen, klik dan hier.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis ESK Valley Estate
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Hawkes Bay
Inhoud fles(cl)75
Alcohol14%

ESK Valley Estate

Esk Valley estate (1933) is een van de topwijnhuizen in Hawke's Bay en haar wijngaarden liggen het het zonnigste deel van Nieuw-Zeeland. Op Esk Valley wordt geen gebruik gemaakt van moderne technologie, wat betekent dat men wijn maakt op een eenvoudige, eerlijke en praktische manier. En dat proef je!

Misschien ook interessant