• Errázuriz Villa Don Maximiano 2016

Errázuriz Villa Don Maximiano 2016

Rode wijn uit  Aconcagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 132 Spaarpunten i
44,25

2016 is de eerste uitgave van de Errázuriz Villa Don Errazuriz Villa don Maximiano 2016 Robert Parker 91 puntenMaximiano. Dit is de tweede wijn in de Errázuriz Don Maximiano's Founders Reserve serie. Het is een elegante, dichte en verfijnde blend met pure fruit tonen en intensiteit. De aroma's van rood fruit en bloesem tonen komen je uit het glas tegemoet in combinatie met kersen, blauwe bessen, cacao en een zachte aalbessen toon. De smaak is vol met het eerder genoemde rode fruit in combinatie met zeer aangename frisse tonen. Dit in combinatie met mooi gestructureerde stevige tannines maakt de wijn mooi in balans en intens. Errázuriz Villa Don Maximiano 2016 is nu al zeer smaakvol maar zal zich de komende jaren mooi ontwikkelen.

Historie Errázuriz Villa Don Maximiano 2016

De naam Errázuriz Villa Don Maximiano verwijst naar het dorpje "Villa Errázuriz" dat door de oprichter Don Maximiano in 1870 gebouwd is voor al zijn medewerkers. Er was in die tijd nog helemaal niets in de Aconcagua vallei en door een dorp te bouwen met huizen, school en kerk waar alle medewerkers hun families konden laten wonen maakte dat ze ook graag wilde blijven.

Hoe wordt Errázuriz Villa Don Maximiano 2016 gemaakt?

Errázuriz Villa Don Maximiano 2016 is een blend van 40% Cabernet Sauvignon, 25% Petit Verdot, 20% Malbec en 15% Cabernet Franc. Ten opzichte van de Don Maximiano Founders Reserves is bij de "Villa" de Cabernet Sauvignon minder belangrijk. De druiven worden met de hand geplukt en naar de winery vervoerd in kleine kisten van 15 kg. Hier worden de druiven dubbel geselecteerd zodat enkel de beste druiven in deze blend komen. De verschillende druivensoorten worden apart gevinifieerd en rijpen 22 maanden op franse houten vaten. Je merkt ook dat de "Villa" zachter is dan de Founders Reserve. Dit komt doordat minder vaten nieuw zijn. (50% is nieuw, 30% is 2e of 3e keer gebruikt en 20% rijpt op foudres) Hierna wordt de wijn geblend.

Koop Errázuriz Villa Don Maximiano 2016 online

Deze heerlijke rode wijn bestelt u online in de wijn webshop van Flesjewijn.com. Plaats snel en eenvoudig uw order en wij zorgen ervoor dat u snel van uw wijn kunt genieten!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Errázuriz
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Malbec
Petit Verdot
Wijnland Chili
Wijnstreek Aconcagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal2

Errázuriz

Viña Errázuriz maakt al meer dan 140 jaar Chileense kwaliteitswijnen. Don Maximiano Errázuriz heeft in 1870 Viña Errázuriz opgericht in de Aconcagua vallei, ligt 100 km ten noorden van de hoofdstad Santiago. Hij zag in dat deze vallei, met zijn koele regenachtige winters, hete droge zomers en de vochtige bries van de Oceaan, ideaal is voor de druiven teelt. Don Maximiano heeft de beste druiven variëteiten uit Frankrijk gehaald en met veel toewijding, geduld en doorzettingsvermogen dit barre land getransformeerd in een van de beste wijngaarden ter wereld.