• Errázuriz La Cumbre 2010

Errázuriz La Cumbre 2010

Errázuriz La Cumbre 2010 is diep violet – rood van kleur. In de neus treft u aroma’s van vers donker fruit zoals bosbessen en bramen samen met viooltjes en een licht toon van specerijen. De smaak biedt zachte ronde  tannines met een overvloed aan fruit, zoetige specerijen zoals kruidnagel en nootmuskaat van de houtrijping. De aroma’s en smaken houden lang aan en gaan over in een lang aanhoudende afdronk. Ons advies: Errázuriz La Cumbre 2010 nu kopen en laat hem nog een paar jaar liggen, hij heeft een uitstekend bewaarpotentieel dat deze wijn echt ten goede zal komen

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Errázuriz hier >

Uitgebreide omschrijving

De hand geplukte druiven voor de Errázuriz La Cumbre 2010 komen van de beste percelen van de Don Maximiano, Max V en Manzanar wijngaarden uit de Aconcagua Vallei. (100% Syrah) De druiven van de verschillende percelen doorlopen apart het vinificatie proces. Waarna de definitieve blend 20 maanden rijpt op eiken houten vaten.

Errázuriz La Cumbre 2010 is diep violet – rood van kleur. In de neus treft u aroma’s van vers donker fruit zoals bosbessen en bramen samen met viooltjes en een licht toon van specerijen. De smaak biedt zachte ronde  tannines met een overvloed aan fruit, zoetige specerijen zoals kruidnagel en nootmuskaat van de houtrijping. De aroma’s en smaken houden lang aan en gaan over in een lang aanhoudende afdronk. Ons advies: Errázuriz La Cumbre 2010 nu kopen en laat hem nog een paar jaar liggen, hij heeft een uitstekend bewaarpotentieel dat deze wijn echt ten goede zal komen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Errázuriz
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Chili
Wijnstreek Aconcagua Valley
Inhoud fles(cl)75

Errázuriz

Viña Errázuriz maakt al meer dan 130 jaar Chileense kwaliteitswijnen. Don Maximiano Errázuriz heeft in 1870 Viña Errázuriz opgericht in de Aconcagua vallei, ligt 100 km ten noorden van de hoofdstad Santiago. Hij zag in dat deze vallei, met zijn koele regenachtige winters, hete droge zomers en de vochtige bries van de Oceaan, ideaal is voor de druiven teelt. Don Maximiano heeft de beste druiven variëteiten uit Frankrijk gehaald en met veel toewijding, geduld en doorzettingsvermogen dit barre land getransformeerd in een van de beste wijngaarden ter wereld.