Login en profiteer van extra voordeel
  • Errázuriz Don Maximiano Founder's Reserve 2013

Errázuriz Don Maximiano Founder's Reserve 2013

Rode wijn uit  Aconcagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 189 Spaarpunten i

Bij het maken van deze sensationele jaargang van Errázuriz Don Maximiano Founder's Reserve 2013 heeft men zicht gericht op het behouden van de versheid en het vangen van de verschillende fruitsmaken. Met als eindresultaat een prachtige rode wijn met een frisheid gelaagd met een kenmerkende mineraliteit en nuance. De verfinde tannines ondersteunen de heerlijke textuur en lopen uit in de aanhoudende afdronk. Zelfs al op jonge leeftijd doet deze Don Maximiano Founder's Reserve 2013 zijn naam al eer aan en is bijzonder te noemen.

De druiven zijn handgeplukt in de beste omstandigheden gedurende de koele ochtend uren en worden in kleine (12 kg) kisten vervoerd naar de wijnmakerij. Hier worden ze dubbel gecontroleerd op vegetatie resten en beschadigde druiven om zo de beste kwaliteit te garanderen. Fermentatie vindt plaats met speciaal gesecelteerde gisten en op 24°-28°C in kleine roestvrij stalen tanks. Er wordt 3 maal daags geproefd tot het juiste niveau van extractie is bereikt. Hierna (afhankelijk van de ontwikkeling van een tank) wordt de totale maceration afgerond tussen de 9 en 35 dagen. Alle tanks worden overgezet in Franse eiken vaten (65% nieuw) en hier rijpt de wijn voor 22 maanden.

Om de Aconcagua Valley terroir het beste tot zijn recht te laten komen en tevens de complexiteit van de Don Maximiano Founder's Reserve 2013 te verhogen worden verschillende percentages van Carmenere, Petit Verdot en Malbec aan de Cabernet Sauvignon toegevoegd voor de definitiefe blend.

Bekroning Errázuriz Don Maximiano Founder's Reserve 2013:

  • 94 punten James Suckling 

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Errázuriz
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Carménère
Malbec
Petit Verdot
Wijnland Chili
Wijnstreek Aconcagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Onderscheiding94 punten James Suckling

Errázuriz

Viña Errázuriz maakt al meer dan 140 jaar Chileense kwaliteitswijnen. Don Maximiano Errázuriz heeft in 1870 Viña Errázuriz opgericht in de Aconcagua vallei, ligt 100 km ten noorden van de hoofdstad Santiago. Hij zag in dat deze vallei, met zijn koele regenachtige winters, hete droge zomers en de vochtige bries van de Oceaan, ideaal is voor de druiven teelt. Don Maximiano heeft de beste druiven variëteiten uit Frankrijk gehaald en met veel toewijding, geduld en doorzettingsvermogen dit barre land getransformeerd in een van de beste wijngaarden ter wereld.

Misschien ook interessant