• Ernie Els Signature

Ernie Els Signature

De Ernie Els Signature is de topwijn uit het Ernie Els assortiment, gemaakt van vijf Bordeaux variëteiten die het unieke van het Stellenbosch terroir vertegenwoordigen. Deze Signature wijn die gemaakt is door wijn maker Louis Strydom, is het resultaat van de visie van Ernie Els en Jean Engelbrecht op een exceptionele wijn en reflecteert hun verbondenheid met kwaliteit. Ervaar deze unieke Signature wijn zelf...

Uitgebreide omschrijving

De Ernie Els Signature is de topwijn uit het Ernie Els assortiment, gemaakt van vijf Bordeaux variëteiten die het unieke van het Stellenbosch terroir vertegenwoordigen. Deze Signature wijn die gemaakt is door wijn maker Louis Strydom, is het resultaat van de visie van Ernie Els en Jean Engelbrecht op een exceptionele wijn en reflecteert hun verbondenheid met kwaliteit.

Gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec en Petit Verdot. Gerijpt in 300 liter vaten gemaakt van Frans Eiken voor 18 maanden. Een robuuste wijn met veel potentieel om door de jaren nog aan karakter te winnen.

De kleur is pruimen rood met een dun rood randje. Het aroma wordt door zwart fruit gedomineerd met een combinatie van pruimen, kersen en zwarte bessen. Het fruitige aroma wordt afgerond met een subtiele eikenhouten toon. De smaakbeleving: het fruitige aroma wordt gevolgd door een verleidelijk palet, ondersteund door een zijde zachte minerale toon met hints van eiken, gesteund door een finish van zachte tanines.

Alle druiven worden verbouwd op de verschillende wijngaarden van het Ernie Els wijngoed die zijn gelegen in de Helderberg regio met de Stellenbosch appelatie. Elke druivensoort is dusdanig gemanaged dat deze soort een unieke bijdrage levert aan de "medoc-stijl", bordeauz wijn. De warm gelegen wijngaarden kijken naar het noorden en brengen volle rode wijnen voort. De wijngaarden liggen 250 meter boven zeeniveau en door de verkoellende invloed van de Atlantische Oceaan (op 15 km afstand) duurt het rijpingsproces van de druiven 3 weken langer. Wat ook weer ten guntste komt van de smaak.

Award:

  • Platter (south african wineguide) beoordeeld als Excellent , 4,5 sterren
  • Old Mutual Trophy Wine Show 2013 - Silver

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Ernie Els
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Malbec
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Zuid Afrika
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheidkan zeker 10 tot 20 jaar bewaard worden
Minimum aantal6

Ernie Els

Ernie Els, voor de golfers onder u vast bekend als zeer succesvol golf professional. (70 toernooi overwinningen waaronder de US Open van 1994 en 1997, en de British Open van 2002 en 2012) Zijn bijnaam "The Big Easy" zijn verbonden aan 2 van zijn wijnen.

Ernie Els de wijnprofessional

Naast zijn topprestaties in de golf wil Ernie Els ook top wijnen produceren. Dit idee werd geboren uit een jarenlange vriendschap tussen Ernie Els en Jean Engelbracht. (eigenaar van Rust & Vrede) In 1999 startten ze samen hun wijndomein in Stellenbosch en openden in 2004 de Ernie Els Winery op de hellingen van de Helderberg.

Ernie Els Topwijnen!

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden met een totale oppervlakte van 72ha gelegen rondom het domein. Inmiddels worden de Ernie Els wijnen alom geroemd en zijn ze dankzij de diverse onderscheidingen erkend als topwijnen. De "Ernie Els Signature" heeft (inmiddels 4 keer!) 5 sterren gekregen van John Platter.