• Ernie Els Proprietor’s Blend

Ernie Els Proprietor’s Blend

Deze Ernie Els Proprietor's Blend is een wijn waarin de unieke eigenschappen van de wijngaarden helemaal in naar voren komen. Deze Proprietor's blend vertegenwoordigt zowel de kwaliteit als de diversiteit van de wijngaarde in zijn geheel. De Ernie Els Proprietor’s Blend heeft een diepe, zwarte kersen kleur met een paarse rand. Een krachtige wijn mt diepe en volle exotische aroma's, vleugje munt en donkere chocolade complimenteren het melange van dichte blauwe bessen. Echt een stoere wijn waarbij de  sterke invloed van de Cabernet Sauvignon merkbaar is in de stevigte van de wijn en de veel smaak brengt. Hoewel het een volle en rijke wijn is, heeft hij ook wat fijns dat leidt tot een gepolijst, puur fluweelzachte, zoete-gefruite afwerking.

Uitgebreide omschrijving

De Ernie Els Proprietor’s Blend heeft een diepe, zwarte kersen kleur met een paarse rand. Een krachtige wijn mt diepe en volle exotische aroma's, vleugje munt en donkere chocolade complimenteren het melange van dichte blauwe bessen. Echt een stoere wijn waarbij de  sterke invloed van de Cabernet Sauvignon merkbaar is in de stevigte van de wijn en de Shiraz veel smaak brengt. Hoewel het een volle en rijke wijn is, heeft hij ook wat fijns dat leidt tot een gepolijst, puur fluweelzachte, zoete-gefruite afwerking.

Druivensamenstelling: Cabernet Sauvignon (55%), Shiraz (25%), Merlot (5%), Cabernet Franc (5%), Malbec (5%) en Petit Verdot (5%). Kruidig, door eiken vaten (70% Frans en 30% Amerikaans) gecontroleerde rijpe tanines, gebalanceerd op een prachtige finish. Prachtig samengesteld en heerlijk nu, kan zeker nog 5 tot 10 jaar in de kelder rijpen.

Over de wijngaarden: de Proprietor’s Blend is een mix van een zestal druivensoorten die allen verbouwd worden op wijngaarden die deel uitmaken van het Ernie Els wijngoed. Deze wijngaarden zijn gelegen op de warme noordkant van de hellingen van de Helderberg regio die hoort bij de Stellenbosch appelatie. Alle zes de druivensoorten gedijen uitstekend op deze lokaties en brengen rijke, volle rode wijnen voort. De wijngaarden liggen 250 meter boven zeeniveau en door de verkoellende invloed van de Atlantische Oceaan (op 15 km afstand) duurt het rijpingsproces van de druiven 3 weken langer. Wat ook weer ten guntste komt van de smaak.

Awards:

  • Veritas Wine Awards 2013 - Silver
  • Old Mutual Trophy Wine Show 2013 - Silver
  • Decanter World Wine Awards 2013 - Bronze
  • Veritas Wine Awards 2012 - Silver Medal

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Ernie Els
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Malbec
Merlot
Petit Verdot
Syrah - Shiraz
Wijnland Zuid Afrika
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidPrachtig samengesteld en heerlijk nu, kan zeker nog 5 tot 10 jaar in de kelder rijpen.
Minimum aantal6

Ernie Els

Ernie Els, voor de golfers onder u vast bekend als zeer succesvol golf professional. (70 toernooi overwinningen waaronder de US Open van 1994 en 1997, en de British Open van 2002 en 2012) Zijn bijnaam "The Big Easy" zijn verbonden aan 2 van zijn wijnen.

Ernie Els de wijnprofessional

Naast zijn topprestaties in de golf wil Ernie Els ook top wijnen produceren. Dit idee werd geboren uit een jarenlange vriendschap tussen Ernie Els en Jean Engelbracht. (eigenaar van Rust & Vrede) In 1999 startten ze samen hun wijndomein in Stellenbosch en openden in 2004 de Ernie Els Winery op de hellingen van de Helderberg.

Ernie Els Topwijnen!

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden met een totale oppervlakte van 72ha gelegen rondom het domein. Inmiddels worden de Ernie Els wijnen alom geroemd en zijn ze dankzij de diverse onderscheidingen erkend als topwijnen. De "Ernie Els Signature" heeft (inmiddels 4 keer!) 5 sterren gekregen van John Platter.