• Ernie Els Big Easy White

Ernie Els Big Easy White

The Big Easy White wordt gemaakt van 100% Chenin Blanc druiven afkomstig van verschillende wijngaarden die verspreid liggen over de West-Kaap (Stellenbosch). Het opent met heerlijke aroma's van zonovergoten madeliefjes, kamperfoelie, meloen en kumquat . Deze vrolijke en complexe neus leidt tot een meer minerale ne complexe wijn, die elegant van smaak is. Deze wijn heeft diepte en een ronde, en zachte textuur. Middellange finish met pit!

Uitgebreide omschrijving

The Big Easy White wordt gemaakt van 100% Chenin Blanc druiven afkomstig van verschillende wijngaarden die verspreid liggen over de West-Kaap (Stellenbosch appelatie). De druiven komen van speciaal geselecteerde struiken, met laag aantal druiventrossen maar hierdoor hoge kwaliteit druiven, uit Stellenbosch, Durbanville en Perdeberg. Elk wijnbouwgebied met zijn eigen teroir brengt zo zijn unieke smaak aan de definitieve Chenin Blanc blend.

De Big Easy White opent met heerlijke aroma's van zonovergoten madeliefjes, kamperfoelie, meloen en kumquat . Deze vrolijke en complexe neus leidt tot een meer minerale en complexe wijn, die elegant van smaak is. Deze wijn heeft diepte en een ronde, en zachte textuur. Middellange finish met pit!

Eten & drinken: Heerlijk als aperitief of om zo van te genieten daarnaast past de Big Easy White goed bij lichte visgerechten, salade, verse pasta met venusschelpjes, schaal- en schelpdieren.

Awards:

  • Top 100 SA Wines 2014 - Chenin Blanc Category
  • Veritas Wine Awards 2012 - Gold Medal

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Ernie Els
Druivensoort Chenin Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Geurfruit, mineralig
Smaakdroge, lichte en fruitige wijn
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal4

Ernie Els

Ernie Els, voor de golfers onder u vast bekend als zeer succesvol golf professional. (70 toernooi overwinningen waaronder de US Open van 1994 en 1997, en de British Open van 2002 en 2012) Zijn bijnaam "The Big Easy" zijn verbonden aan 2 van zijn wijnen.

Ernie Els de wijnprofessional

Naast zijn topprestaties in de golf wil Ernie Els ook top wijnen produceren. Dit idee werd geboren uit een jarenlange vriendschap tussen Ernie Els en Jean Engelbracht. (eigenaar van Rust & Vrede) In 1999 startten ze samen hun wijndomein in Stellenbosch en openden in 2004 de Ernie Els Winery op de hellingen van de Helderberg.

Ernie Els Topwijnen!

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden met een totale oppervlakte van 72ha gelegen rondom het domein. Inmiddels worden de Ernie Els wijnen alom geroemd en zijn ze dankzij de diverse onderscheidingen erkend als topwijnen. De "Ernie Els Signature" heeft (inmiddels 4 keer!) 5 sterren gekregen van John Platter.