• Epicuro Vermentino

Epicuro Vermentino

Epicuro Vermentino heeft een fraaie strogele kleur. Aroma's van wit fruit. Frisse goed geïntegreerde zuren. Volle, vlezige maar ook zachte wijn. Moderne vinificatie. De druiven worden licht gekneusd, waarna na de inweking een zachte persing volgt. Fermentatie bij 12 °C. Lagering in roestvrijstalen tanks.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 15 Spaarpunten
€ 7,45
5,99

Uitgebreide omschrijving

Fraaie strogele kleur. Aroma's van wit fruit. Frisse goed geïntegreerde zuren. Volle, vlezige maar ook zachte wijn. Moderne vinificatie. De druiven worden licht gekneusd, waarna na de inweking een zachte persing volgt. Fermentatie bij 12 °C. Lagering in roestvrijstalen tanks.

Epicuro Vermentino is mooi in combinatie met gegrilde visgerechten, schelp- en schaaldieren en geitenkaas. Heerlijk bij olijven en tapas op een zonnig terras.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Femar Vini - Epicuro
Puglia
Druivensoort Vermentino
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Puglia

Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. De kwaliteitswijnen van meer dan 20 DOC's leveren slechts een klein aandeel (3 %) van het totale volume. Het grootste aandeel bestaat uit bulkwijnen. Toch is Puglia het wijngebied waar het meeste gebeurt. De veranderingen zijn enorm door de introductie van moderne temperatuurgestuurde vinificatiemethoden. Door deze investeringen is het mogelijk wijnen te maken die in de smaak vallen bij de moderne wijndrinker. Vooral de primitivodruif staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.