• Epicuro Salice Salentino

Epicuro Salice Salentino

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.7
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i
7,49

Epicuro Salice Salentino

Epicuro Salice Salentino is een warmbloedige wijn met karkater uit de regio Apulië. Wordt gemaakt van typisch Italiaanse druivensoorten: Negroamaro, Malvasia Nera di Brindisi en Malvasia Nera di Lecce. Ze komen samen in een heerlijk vlezige en robuste wijn met een intense dieprode kleur. De wijn rijpt 6 maanden in grote eiken vaten en daarna nog eens 18 maanden in rvs vaten. Hierdoor ontstaat een volle, vlezige rode wijn met aroma's van rood fruit, maar ook pruimen, tabak en leer.

Dit is een heerlijke wijn bij rood vlees, wild, lamsvlees, rijke pastaschotels en belegen kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Malvasia Nera di Brindisi
Malvasia Nera di Lecce
Negroamaro
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Geuraroma's van rood fruit, maar ook pruimen, tabak en leer
Smaakvolle vlezige rode wijn
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Misschien ook interessant