• Epicuro Primitivo Puglia Geschenk

Epicuro Primitivo Puglia Geschenk

Dit relatiegeschenk bestaat uit een 1 fles Epicuro Primitivo Puglia verpakt in een kokerdoos (thema: Bonne Annee).

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 27 Spaarpunten
9,75

Uitgebreide omschrijving

Dit relatiegeschenk bestaat uit een 1 fles Epicuro Primitivo Puglia verpakt in een kokerdoos (thema: Bonne Annee). De Epicuro Primitivo Puglia is een violet rode stevige, vlezige wijn met lichte en verfijnde aroma’s. Heeft een aangename fluweelzachte smaak, vol en harmonieus. De wijngaarden liggen deels in Manduria, wat een onderdeel is van Apulië (Puglia), in de hak van Italië.

Eten & drinken: Een fijne wijn om zo te drinken maar past ook uitstekend bij de maaltijd. Denk aan wild, oude kaas, haas, ree, hert, konijn, geitenkaas, tapas.

Mooi om kado te geven als relatiegeschenk of kerstpakket. Mocht u meerdere Epicuro Primitivo Puglia Geschenk pakketten willen versturen neem dan contact met ons op (info@flesjewijn.com) voor een speciale prijsafspraak.

Specificaties

Wijnsoort Relatiegeschenken
Wijnhuis/ -streek Femar Vini - Epicuro
Puglia
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Puglia

Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. De kwaliteitswijnen van meer dan 20 DOC's leveren slechts een klein aandeel (3 %) van het totale volume. Het grootste aandeel bestaat uit bulkwijnen. Toch is Puglia het wijngebied waar het meeste gebeurt. De veranderingen zijn enorm door de introductie van moderne temperatuurgestuurde vinificatiemethoden. Door deze investeringen is het mogelijk wijnen te maken die in de smaak vallen bij de moderne wijndrinker. Vooral de primitivodruif staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.