• Epicuro Pinot Grigio

Epicuro Pinot Grigio

Epicuro Pinot Grigio heeft een strogele kleur met groene tinten. Het is een aangename zacht kruidige witte wijn met aroma's van appel, perzik en ananas. Frisse smaken met veel mineralen, een bijzonder aangename wijn!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 21 Spaarpunten
7,75

Uitgebreide omschrijving

Epicuro Pinot Grigio heeft een strogele kleur met groene tinten. Het is een aangename zacht kruidige witte wijn met aroma's van appel, perzik en ananas. Frisse smaken met veel mineralen, een bijzonder aangename wijn! Epicuro Pinot Grigio is het resultaat van moderne vinificatie, de wijn heeft gerijpt op roestvrijstalen vaten en wordt gemaakt op Sicilië.

Epicuro Pinot Grigio is een heerlijk aperitief of er lekker om te drinken bij geroosterde vis, pasta's met roomsaus, prosciutto of salades.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Femar Vini - Epicuro
Sicilië
Druivensoort Pinot Gris / Pinot Grigio
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Siciliaanse wijnen

Behoort tot de oudste Europese wijnstreken. Lange tijd was Sicilië uitsluitend bekend om zijn anonieme massawijnen, pas enkele jaren geleden deed ook hier het kwaliteitsbesef zijn intrede. De wijnproductie van Sicilië is voor de meer dan 75% wit. De belangrijkste wijnprovincie is Messina, in het oosten van Sicilië. Het is zeker de moeite om een van onderstaande wijnen uit Sicilië te proberen, we raden ze dan ook van harte aan.