Login en profiteer van extra voordeel
  • Epicuro Nero d'Avola

Epicuro Nero d'Avola

Rode wijn uit  SiciliëItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i

Epicuro Nero d'Avola

Epicuro Nero d'Avola is een volle en warme rode wijn. Bij het inschenken ruik je een heerlijk kersen aroma vermengd met kruiden wat je later in de smaak ook weer proeft. Verder proef je donker jamachtig fruit, pure chocolade en zoethout. Echt een fijne elegante wijn waar velen voor terug komen. 

Rode wijn uit Sicilë

Epicuro Nero d'Avola is een lekkere dagelijkse drinkwijn van het Zuid-Italiaanse eiland Sicilië. Het is een eiland van tegenstellingen. Sicilië bezit namelijk een enorme oppervlakte aan wijngaarden, waar echter de grote, hypermoderne wijnbedrijven en de kleine, traditionele wijnboeren gebroederlijk naast elkaar staan. Epicuro Nero d'Avola wordt voor 80% gemaakt van de lokale Siciliaanse druivenvariëteit Nero d'Avola, aangevuld met 20% Syrah. Door zijn herkomst mag hij worden geclassificeerd als een IGT (indicazione geografica tipica) Sicilia. De naam Epicuro is een vrije vertaling van "genieten op zijn Italiaans". En dat is natuurlijk precies de bedoeling van dit mooie glas wijn. Het is een modern gemaakte, granaatrode wijn op met volle aroma's van kers en kruiden. De wijn smaakt zacht, warm en elegant. 

Epicuro Nero d'Avola online bestellen

Deze Italiaanse rode wijn is heerlijk om als 'doordrinker' zo van te genieten, maar hij laat zich ook goed schenken bij pastaschotels met pesto, stoofschotels en rood vlees of bij jongere kazen. Wil je van deze rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om de Epicuro Nero d'Avola te drinken kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Nero d'Avola
Syrah - Shiraz
Wijnland Italië
Wijnstreek Sicilië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12.5%

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Misschien ook interessant