Login en profiteer van extra voordeel
  • Epicuro Nero d'Avola

Epicuro Nero d'Avola

De Epicuro Nero d'Avola is een aangename doordrinker, zachtfruitig en granaatrood van kleur. Afkomstig van Sicilië en een volle rode wijn met aanhoudende aroma's van kersen en kruiden. Deze rode wijn smaak zacht, warm en elegant.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
8,49
Ontvang 24 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Femar Vini - Epicuro hier >

Uitgebreide omschrijving

Epicuro Nero d'Avola is onze lekkere dagelijkse drinkwijn van het Zuid-Italiaanse eiland Sicilië. Het is een eiland van tegenstellingen. Sicilië bezit namelijk een enorme oppervlakte aan wijngaarden, waar echter de grote, hypermoderne wijnbedrijven en de kleine, traditionele wijnboeren gebroederlijk naast elkaar staan. Onze Epicuro Nero d'Avola wordt voor 80% gemaakt van de lokale Siciliaanse druivenvariëteit Nero d'Avola, aangevuld met 20% Syrah. Door zijn herkomst mag hij worden geclassificeerd als een IGT (indicazione geografica tipica) Sicilia. De naam Epicuro is een vrije vertaling van "genieten op zijn Italiaans". En dat is natuurlijk precies de bedoeling van dit mooie glas wijn. Het is een modern gemaakte, granaatrode wijn op met volle aroma's van kers en kruiden. De wijn smaakt zacht, warm en elegant. Het is een heerlijke wijn om als 'doordrinker' zo van te genieten, maar hij laat zich ook goed schenken bij pastaschotels met pesto, stoofschotels en rood vlees of bij jongere kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Nero d'Avola
Syrah - Shiraz
Wijnland Italië
Wijnstreek Sicilië
GeurVolle en aanhoudende aroma?s van kers en kruiden.
SmaakVolle wijn met zachte, warme en elegante smaken. Een heerlijke ?doordrinker?
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12.5%

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.