• Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon
Actie

Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
7,49 6,66

Dieprode wijn: Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon

Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon heeft een diepe rode kleur en een geurig bouquet, waarin zwarte pruimen, rozijnen, zoetige specerijen, koffie en chocolade te ontdekken zijn. Het is een zachte, vlezige en volle rode wijn met heerlijk rood fruit. Een warme en fluweelachtige smaak en een mooie lange afdronk.

Druiven Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon

De druiven komen van wijngaarden die liggen in Bari, Taranto en Brindisi in Puglia. De bodemstructuur van de wijngaarden verschilt iets van elkaar, maar allemaal hebben ze een ondergrond van klei en kalk. Deze wijn wordt modern gemaakt met controle van temperatuur. 30% van de wijn rijpt verder in grote eikenhouten vaten en 70% rijpt verder in roestvrijstalen vaten. De totale rijpingstijd is 9 tot 12 maanden.

Wijn-spijscombinaties met Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon

Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon is heerlijk in combinatie met stevige pastagerechten en volle sauzen, maar ook bij vlees en lichte wildgerechten alsmede romige kaassoorten.

Bestel Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Negroamaro
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Misschien ook interessant