• Epicuro Negroamaro

Epicuro Negroamaro

Epicuro Negroamaro heeft een bijzonder aangenaam aroma van kersen en rood fruit en is vol, warm en fluweel zacht en gul van smaak.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 21 Spaarpunten
7,45

Uitgebreide omschrijving

Epicuro Negroamaro heeft een bijzonder aangenaam aroma van kersen en rood fruit en is vol, warm en fluweel zacht en gul van smaak. Resultaat van een traditionele vinivicatie waarbij de schillen van de druiven 6 dagen hebben meegegist bij een temperatuur van 26 °C. De wijn heeft gerijpt in roestvrijstalen vaten gedurende 18 maanden.

Deze robijnrode zachte wijn is samengesteld uit 4 druivensoorten uit het zuiden van Italië. 70% Negroamaro, 10% Malvasia Nera di Brindisi, 10% Montepulciano en 10% Sangiovese.

Wijn- spijs advies: De warmbloedige Epicuro Negroamaro past bij verschillende gerechten, zoals hors-d'oeuvres, maar ook bij geroosterd lams- en varkensvlees.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Femar Vini - Epicuro
Puglia
Druivensoort Malvasia Nera di Brindisi
Montepulciano
Negroamaro
Sangiovese
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal7

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Puglia

Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. De kwaliteitswijnen van meer dan 20 DOC's leveren slechts een klein aandeel (3 %) van het totale volume. Het grootste aandeel bestaat uit bulkwijnen. Toch is Puglia het wijngebied waar het meeste gebeurt. De veranderingen zijn enorm door de introductie van moderne temperatuurgestuurde vinificatiemethoden. Door deze investeringen is het mogelijk wijnen te maken die in de smaak vallen bij de moderne wijndrinker. Vooral de primitivodruif staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.