Login en profiteer van extra voordeel
  • Epicuro Negroamaro

Epicuro Negroamaro

Epicuro Negroamaro afkomstig uit het warme Puglia heeft een bijzonder aangenaam aroma van kersen en rood fruit en is vol, warm en fluweel zacht en gul van smaak.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
7,49
Ontvang 21 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Femar Vini - Epicuro hier >

Uitgebreide omschrijving

Epicuro Negroamaro heeft een bijzonder aangenaam aroma van kersen en rood fruit en is vol, warm en fluweel zacht en gul van smaak. Resultaat van een traditionele vinivicatie waarbij de schillen van de druiven 6 dagen hebben meegegist bij een temperatuur van 26 °C. De wijn heeft gerijpt in roestvrijstalen vaten gedurende 18 maanden.

Deze robijnrode zachte wijn is samengesteld uit 4 druivensoorten uit het zuiden van Italië. 70% Negroamaro, 10% Malvasia Nera di Brindisi, 10% Montepulciano en 10% Sangiovese.

Wijn- spijs advies: De warmbloedige Epicuro Negroamaro past bij verschillende gerechten, zoals hors-d'oeuvres, maar ook bij geroosterd lams- en varkensvlees.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Malvasia Nera di Brindisi
Montepulciano
Negroamaro
Sangiovese
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal14

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.