Login en profiteer van extra voordeel
  • Epicuro Negroamaro

Epicuro Negroamaro

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Epicuro Negroamaro

Epicuro Negroamaro is intens robijnrood van kleur en heeft een bijzonder aangenaam en aanhoudend aroma van wilde bessen, rijpe pruimen, bloesem vermengd met bostonen en een zachte mineralen hint. De smaak van deze negroamaro is vol, warm, fluweel zacht, gul van smaak en sluit af met een lang aanhoudende afdronk. Voor vele liefhebbers van de Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon (die niet meer gemaakt wordt) zal deze Epicuro Negroamaro een mooi alternatief zijn, net even anders maar vertrouwd lekker.

Heerlijke Negroamaro uit Puglia

De wijngaarden liggen in Bari, Taranto en Brindisi in Puglia. Het is een vrij vlakke en vruchtbare streek waar het gedurende het jaar warm en droog is. De bodemstructuur van de wijngaarden verschilt iets van elkaar, maar allemaal hebben ze een ondergrond van rode aarde vermengd met  klei en kalk. Dit gebied staat naast de Negroamaro vooral bekend om de Primitivo, maar er zijn ook Montepulciano, Sangiovese en Trebbiano druiven te vinden.

Negroamaro wijn bestellen en thuis genieten

Epicuro Negroamaro is een fijne Italiaanse wijn om zo van te genieten. Serveer je hem bij de maaltijd denk dan aan een combinatie met pastagerechten met vleessaus, steak, lamsvlees en medium gerijpte kazen. Wil je van deze negroamaro wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Epicuro Negroamaro te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Negroamaro
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Misschien ook interessant