• Epicuro Montepulciano d’Abruzzo

Epicuro Montepulciano d’Abruzzo

Rode wijn uit  AbruzzenItalië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i
7,49

De Epicuro Montepulciano d’Abruzzo is een zwoele en tempramentvolle Italiaanse rode wijn. Hij wordt gemaakt van de typische Italiaanse Montepulciano druif. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met paarse hints en intense aroma’s van kersen en groene kruiden. Vol van smaak en mooi in balans. De smaak is zacht en rond met sappig fruit en een zwoele en warme afdronk.

DOC Montepulciano d’Abruzzo is gelegen aan de Adriatische oostkust van Italië. De wijngaarden liggen in wijngebied Abruzzo. De Abruzzen is een gebergte dat zorgt in deze wijnstreek voor ideale omstandigheden. Men noemt dit gebergte het “zwarte” gebergte, vanwege de donkere aarde en hellingen ten noordoosten van Umbrië.

Passend bij: gevogelte, pasta, grillades, fazant, patrijs of kwartel, patés, wit vlees, tapas, kaas of worst

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Montepulciano
Wijnland Italië
Wijnstreek Abruzzen
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Misschien ook interessant