• El Coto Vintage Gran Reserva

El Coto Vintage Gran Reserva

Mooi Spaans, echt Rioja en overduidelijk Gran Reserva. In de mondvullende, rijke, rijpe wijn heerst een goed evenwicht tussen de zwoele aroma's van vanille, kokos, gedroogd fruit en zoete specerijen aan de ene kant en de frisse, elegante, verfijnde zuren aan de andere kant. De aandronk is fluweelzacht en de afdronk lang, vol en tegelijkertijd opwekkend fris. Veel wijn.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
22,95
Ontvang 66 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van El Coto hier >

Uitgebreide omschrijving

Mooi Spaans. Echt Rioja en ook duidelijk een Gran Reserva die de tijd heeft gehad om te rijpen. Eerst 2 jaar op nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout en daarna 3 jaar op fles in de kelders van Bodega El Coto de Rioja. De aandronk is zwoel en zacht met de aroma's van vanille, kokos en zoete specerijen. Die warme tonen worden heel elegant aangevuld met fijne, frisse, rijpe fruitzuren die voor balans en een opgewekte, lange afdronk zorgen. Deze diner- en kaaswijn bestaat voor 100% uit tempranillo die afkomstig zijn van El Coto's eigen wijngaarden in de Rioja Alta. El Coto is in 1970 opgericht door een aantal wijnbouwers. De bodega startte met en totaal oppervlak van 11.000 vierkante meter dat inmiddels is uitgegroeid tot 110.000 vierkante meter waarvan de wijngaarden 60.000 beslaan.

Passend bij: blauwe kazen, lamsvlees, rood vlees, wild, Vederwild, Fazant, patrijs of kwartel, Haarwild, haas, ree, hert, konijn, Patés.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis El Coto
Druivensoort Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

El Coto

In juli 1997 word El Coto de Rioja bekroond door als eerste wijngroep op de Spaanse beurs te worden genoteerd. Na vele jaren is El Coto uitgegroeid tot dé referentie op het gebied van kwaliteitswijnen uit DOCa Rioja. Vandaag de dag is El Coto Rioja de absolute specialist ten aanzien van gerijpte wijnen uit DOCa Rioja, zowel van de kwaliteit Crianza al ook Reserva en Gran Reserva.