• El Coto Vintage Crianza

El Coto Vintage Crianza

Rode wijn uit  RiojaSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 27 Spaarpunten i
9,95

Kersenrode Rioja Crianza met de geurige aroma's van bes en kers. Het rode fruit wordt op subtiele wijze aangevuld met houttonen. De crianza heeft een jaar op barriques van Amerikaans eikenhout gerijpt. Die houtlagering geeft de wijn body en een ronde, zachte afdronk. Een middelzware, soepele, opwekkende, mooi gemaakte, moderne Rioja die zo en aan tafel tot zijn recht komt.

Bodega El Coto de Rioja lagert de crianza's een jaar op Amerikaans eikenhouten vaten die uit diverse gebieden afkomstig zijn. Dat hout is mooi versmolten met de alcohol, de zuren en aroma's in deze helderrode, levendige wijn.  Bodega El Coto de Rioja is gevestigd in Oyón in de Rioja Alta. De tempranillodruiven voor deze crianza komt voor een deel uit de eigen Alta-wijngaarden en een ander deel wordt aangekocht bij de betere wijnbouwers in de Rioja Alavesa. De wijn wordt gemaakt en opgevoed in de kelders van El Coto in Oyón.

Passend bij: barbecue, gevogelte, lamsvlees, pasta, rood vlees, Lichte vleesgerechten, tapas.

Beoordeling:
James Suckling September 2018 - 90 pts (2015)

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis El Coto
Druivensoort Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%

El Coto

In juli 1997 word El Coto de Rioja bekroond door als eerste wijngroep op de Spaanse beurs te worden genoteerd. Na vele jaren is El Coto uitgegroeid tot dé referentie op het gebied van kwaliteitswijnen uit DOCa Rioja. Vandaag de dag is El Coto Rioja de absolute specialist ten aanzien van gerijpte wijnen uit DOCa Rioja, zowel van de kwaliteit Crianza al ook Reserva en Gran Reserva.