• El Coto Blanco

El Coto Blanco

El Coto Blanco is een lichtgele wijn: ruikt naar gele appel, meloen en wat citrus. In de smaak worden die fruitige aroma's aangevuld met florale tonen. In zijn geheel is het een schone, lichte, verfrissende wijn die op een bescheiden manier aromatisch overkomt.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
7,50
Ontvang 135 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van El Coto hier >

Uitgebreide omschrijving

El Coto Blanco is een lichtgele wijn: ruikt naar gele appel, meloen en wat citrus. In de smaak worden die fruitige aroma's aangevuld met florale tonen. In zijn geheel is het een schone, lichte, verfrissende wijn die op een bescheiden manier aromatisch overkomt. El Coto de Rioja is een grote bodega die in 1970 is opgericht door een aantal wijnbouwers. In 1975 werd de eerste wijn op de markt gebracht en met succes ontvangen. De bodega breidde zich uit, zowel de wijngaarden als de opstallen. In zo'n 30 jaar tijd groeide El Coto de Rioja van 11.000 vierkanten meter tot 110.000 vierkante meter.

Passend bij: aperitief, barbecue, pasta, salades.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis El Coto
Druivensoort Viura
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

El Coto

In juli 1997 word El Coto de Rioja bekroond door als eerste wijngroep op de Spaanse beurs te worden genoteerd. Na vele jaren is El Coto uitgegroeid tot dé referentie op het gebied van kwaliteitswijnen uit DOCa Rioja. Vandaag de dag is El Coto Rioja de absolute specialist ten aanzien van gerijpte wijnen uit DOCa Rioja, zowel van de kwaliteit Crianza al ook Reserva en Gran Reserva.

Misschien ook interessant