• Eclat de Camille Grenache Rosé

Eclat de Camille Grenache Rosé

Deze Grenache rosé is licht van kleur en in de geur rode vruchten. Een elegante rosé, frisse toegankelijke rosé uit Frankrijk heeft een rijk aroma van bloemen met een hint van aardbeien. 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
6,75
5,99
Ontvang 105 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Vin Pays d'Oc hier >

Uitgebreide omschrijving

Deze Grenache rosé is licht van kleur en in de geur rode vruchten. Een elegante rosé, frisse toegankelijke rosé uit Frankrijk heeft een rijk aroma van bloemen met een hint van aardbeien. 

Passend bij: aperitief, barbecue, wijn voor alledag.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Vin Pays d'Oc
Druivensoort Grenache
Wijnland Frankrijk
SmaakEen frisse, fruitige rosé met een hint van bloemen en aardbei.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6
Maximum aantal12

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant