• Dow's 2018 Quinta da Senhora da Ribeira vintage port

Dow's 2018 Quinta da Senhora da Ribeira vintage port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 33 op voorraad
Ontvang 177 Spaarpunten i
59,50

De smaak van Dow's 2018 Quinta da Senhora da Ribeira vintage port

Senhora da Ribeira single quinta port is te herkennen aan de subtiele aroma's van viooltjes en een ondertoon van verse munt. Deze 2018 vintage is groots en stoer qua smaak, vol met zwart fruit, drop en kirsch tonen. Het fruit is mooi sappig en wordt perfect aangevuld met tannines en een pittige specerijen toon. Deze vintage is rijker dat normaal, perfect in balans met een mooie zuren en een aanhoudende afdronk.

Dow's Quinta da Senhora da Ribeira

Deze quinta is een klassieke quinta van Dow's gelegen aan ( zoals de naam al doet vermoeden, de dame aan ..) de rivier de Douro en maakt sinds 1890 deel uit van Dow's port. Het staat bekend als een van de belangrijkste huizen die de legendarische Dow's Vintage Port maakt en daarnaast ook een prachtige single quinta vintage maakt. De quinta ligt in het afgelegen, hete, droge Douro Superior gebied op de noordelijke oever van de Douro met een grandioos uitzicht op de Douro rivier.

Een vintage met groot potentieel

Doordat het complete groeiseizoen van 2018 eigenlijk een grote achtbaan was door droogte in de winter, een stortvloed in het voorjaar en een hittegolf gedurende het laatste deel van de rijpingsperiode was het tot aan de oogst spannend wat het potentieel van 2018 zou worden. En met name de afsluitende hitte heeft de oogst veel gebracht. Hierdoor heeft deze 2018 vintage van Quinta da Senhora da Ribeira een veel rijpere stijl dan normaal met meer stevigheid en een geweldige fruitigheid. Met als gevolg dat deze vintage port jong erg smaakvol zal zijn en groot potentieel heeft om zich de komende jaren fantastisch te ontwikkelen op de fles. Onze tip: koop een paar flessen, 1 voor nu en de rest voor over 10, 15 en 20 jaar.  

Dow's 2018 Quinta da Senhora da Ribeira vintage Port bestellen?

Dow's 2018 Quinta da Senhora da Ribeira vintage port is beperkt verkrijgbaar, slechts 8% van de totale 2018 opbrengst werd gebruikt voor de productie van deze 2018 single quinta vintage port. U kunt Dow's 2018 Quinta da Senhora da Ribeira vintage Port eenvoudig online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen deze Vintage Port snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Dow's Port
Druivensoort Alicante Bouschet
Sousão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal33

Dow's Port

Dow's  is al meer dan 200 jaar een Familiebedrijf. En heeft de reputatie van een goed Porthuis dankzij hun legendarische Vintage ports. Ze maken unieke port met een kenmerkende drogere stijl en geweldige bewaarpotentie daarnaast zijn ze eigenaar van de beste quinta’s in de Douro. Dow's Port staat voor goede kwaliteit en wordt internationaal gewaardeerd. Ze werken innovatief en hebben een uitgebreid assortiment.

Misschien ook interessant