• Dow's 2011 Vintage Port

Dow's 2011 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 11 op voorraad
Ontvang 897 Spaarpunten i
299,50

Dow's 2011 Vintage Port is een zeer bijzondere port. Krachtig, verfijnd en lekker, met een overschot van duistere pruimen, kirsch en cassis-smaken die lang aanhouden. Vol van smaak en compleet mondgevoel, gevuld met Aziatische kruiden, chocolade tonen en frambozen taart accenten. Absolute rijkdom deze Dow's 2011 Vintage Port, een voor eeuwen!

Na de verschijning van de DOW’s vintage 2007 die 100 Parkerpunten kreeg, heeft DOW’s jaargang 2011 ook tot vintage jaar uitgeroepen! Door de hoge kwaliteitseisen wordt de vintage port ook maar in kleine hoeveelheden gebotteld.

Dankzij de uitstekende prestaties van de Touriga Franca, zijn de wijnen van het jaar 2011 zeer aromatisch met een uitstekende balans tussen het fruit, de taninnes en de zuren. De Dow Toont zijn klassieke strakke en sobere stijl, maar met een neus van cassis en aalbes. De smaak begint met verse groene vijgen en eindigt met bittere chocolade. Frisse zuren, een opvallende mineraliteit en een zeer lange afdronk.

Bekroningen Dow's 2011 Vintage Port:

  • James Suckling: “The best since the legendary 1994 vintage, DOW’s is one of the best 2011 ports. First rating 96 points”
  • Wine Spectator: Dow's Vintage Port 2011 verkozen tot beste wijn van de jaarlijkse top 100 lijst. Dow's Vintage 2011 staat op de 1e plaats in de lijst van "most exciting wines" 2014! 99 punten (van 100)

Dow's 2011 Vintage Port is een absolute collectors item voor een Portverzamelaar. 

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Dow's Port
Druivensoort Sousão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidWe zijn zeer overtuigd dat dit een geweldige port is om nu te drinken, maar met een bewaarpotentieel van zeker 50 jaar.
Maximum aantal11

Dow's Port

Dow's  is al meer dan 200 jaar een Familiebedrijf. En heeft de reputatie van een goed Porthuis dankzij hun legendarische Vintage ports. Ze maken unieke port met een kenmerkende drogere stijl en geweldige bewaarpotentie daarnaast zijn ze eigenaar van de beste quinta’s in de Douro. Dow's Port staat voor goede kwaliteit en wordt internationaal gewaardeerd. Ze werken innovatief en hebben een uitgebreid assortiment.