Login en profiteer van extra voordeel
  • Dos Camelidos Reserva Viognier

Dos Camelidos Reserva Viognier

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 171 Spaarpunten i

Deze Reserva Viognier is mooi bleekgeel van kleur. Wat appel en citrus in de geur, aangenaam bloemig en open. In de smaak abrikoos, wat honing en tropisch fruit. Afgerond door het hout, met in de finale goede zuren.

De beste viognier-druiven komen uit het koele deel van Colchagua Valley, maar niet van de wijngaarden die het dichtst bij de kust liggen, want daar is het te fris. Deze Viognier heeft dan ook goede zuren, maar is tegelijk ook mooi krachtig. Bij deze Reserva rijpt voor ongeveer eenderde op hout, de rest wordt opgevoed op roestvrij staal, om een frisse stijl te maken, die een aangenaam vleugje vanille heeft van het hout.

Wijn/Spijs: Lekker op zichzelf. Verder ook goed te gebruiken bij koude voorgerechten, charcuterie en bij de meeste gerechten met vis of schaal-en schelpdieren.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Dos Camelidos
Druivensoort Viognier
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Dos Camelidos

Dos Camelidos is vernoemd naar de kleine inheemse lamasoort 'camelido' die in de Chileense bergen die al sinds 1540 (de tijd van de Spaanse  veroveraars) worden gebruikt voor transport van hun vrachten. Er is geen enkel dier dat het kruisen van de Atacama woestijn (de droogste ter wereld) kan overleven. Deze bijzondere dieren hebben de eerste druiven stekjes die vanuit Europa naar Chili kwamen door deze woestijn gedragen en zo naar de Colchagua Valley gebracht.

Misschien ook interessant