Login en profiteer van extra voordeel
  • Dona Paula Altitude Series 969

Dona Paula Altitude Series 969

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i

Dona Paula Altitude Series 969

Dona Paula Altitude Series 969 is een soepele fruitige blend van Petit Verdot, Bonarda en Malbec. De kleur is diep violet de geur is erg fijn en vol fruit waarbij de aroma's als bosbessen en jasmijn afkomstig zijn van de Petit Verdot, terwijl Bonarda intense aroma's van bramen en frambozen toevoegt. Het fruitige van deze wijn wordt verbonden door een aangename structuur dankzij de Malbec en de stevige tannines. De wijn sluit af met een lange afdronk. Een heerlijk glas dat smaakt naar meer!

Waar komt Dona Paula Altitude Series 969 vandaan?

Voor deze Altitude wijn komen de druiven van de Finca El Alto in Ugarteche, Lujàn Cuyo in Mendoza. Deze wijngaarde loopt af van 1030 meter, (hier staat de Petit Verdot) tot 908 meter waar de Bonarda staat. Het gemiddelde hiervan is 969 meter deze Altitude wijn zijn naam aan dankt. De druiven worden optimaal rijp met de hand geplukt en ontsteelt zonder de bessen te beschadigen. Elke druivensoort wordt op zich gevinifieerd met minimale inmenging in cement eieren. Na de alcoholische vergisting blend men de wijn en laat deze kort rusten in de cement eieren. Na de malolactische gisting wordt de wijn gebotteld om zo het fruitige karakter van Dona Paula Altitude Series 969 te behouden. Het hele vinificatie proces is vegan friendly. Dat deze wijn in de smaak valt wordt bevestigd door de vele goede recensies de Dona Paula Altitude Series 969 krijgt.

Awards Dona Paula Altitude Series 969:

  • 90 points James Suckling
  • 93 points Descorchados
  • 91 points Tim Atkin

Dona Paula Altitude Series 969 bestellen

Een fruitige rode wijn als deze past perfect bij een volle salade met gerookte kip en bosbessen, of gegrilde groenten. Het mag best een gerecht zijn met zoete tonen, want dat past goed bij deze wijn. Bijvoorbeeld vlees met een marinade van zoete teriyaki. Wil je van deze fruitige rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Dona Paula Altitude Series 969 te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Doña Paula
Druivensoort Bonarda
Malbec
Petit Verdot
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Dona Paula

Dona Paula, in Mendoza opgericht in 1997, is een echte Argentijnse Estate-wijnmakerij, daar alle wijnen die men maakt afkomstig zijn van druiven uit eigen wijngaarden. Dona Paula heeft momenteel 703 hectare wijngaarden in de beste gebieden van Mendoza. Per locatie hebben ze uitgebreid onderzoek gedaan naar de klimaat en bodem. Door dit uitgebreid in kaart te brengen hebben ze de perfecte basis gecreëerd voor de wijnranken en weten ze precies welke druivensoort waar het beste tot zijn recht komt. De gunstige liggingen en de zorgvuldige verzorging leveren ze een unieke kwaliteit aan druiven. Hierdoor hebben de wijnen van Dona Paula een eigen stijl die de duidelijkste uitdrukking van elk terroir laat zien en zijn ze tevens vegan gecertificeerd.

Misschien ook interessant