Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine René Muré Pinot Gris Pierres Sèches

Domaine René Muré Pinot Gris Pierres Sèches

Witte wijn uit  ElzasFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i

Domaine René Muré Pinot Gris Pierres Sèches

Domaine René Muré Pinot Gris Pierres Sèches licht geel van kleur met groene tinten. De geur is fruitig met herkenbare geuren van perzik en peer. Deze biologische wijn is knisperend fris met tonen van geel fruit en kardemom en zachte mineralige tonen. Goed in balans en mooie gastronomische wijn.

Een Pinot Gris van bijzonder terroir

De Pinot Gris druiven zijn afkomstig van Côte de Rouffach. Dit zijn de wijngaarden die op de hellingen rondom het dorp Rouffach liggen. Door hun zuid, zuidoostelijke ligging. Deze wijngaarden worden door de Vogezen beschermd van de maritime invloeden en profiteren van een optimale ligging in de zon. Hierdoor kunnen de Pinot Gris druiven in ideale omstandigheden rijpen en geven de wijn die extra verfijning, fruitigheid en frisheid. Het 'Pierres Sèches' in de naam verwijst naar de "droge stenen". Het Rouffach terroir is gelegen in de heuvels van de Vogezen. Om daar succesvol de wijnstokken te laten ontwikkelen heeft men terassen aangelegd met droge stenen muren. Zij zorgen voor een goede drainage voor de bodem die bestaat uit klei en kalkstenen en de beste omstandigheden voor de wijnstokken.

Wijn- en spijsadvies voor bij de Domaine René Muré Pinot Gris Pierres Sèches

Deze gastronomische pinot gris is lekker bij diverse visgerechten, klassiek bereide kreeft, patés met als bekendste natuurlijk foie gras, bij witvlees en gevogelte in saus.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Domaine René Muré
Druivensoort Pinot Gris / Pinot Grigio
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheid5 jaar
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Muré

Domaine Muré is een begrip in de Elzas. Het wijnhuis behoort tot de absolute top, mede door het bezit van het bijzondere terroir Clos Saint Landelin. Hier komen dan ook de meest beroemde wijnen van Muré vandaan. Domaine Muré is gevestigd net onder het dorp Rouffach in een relatief warm deel van de Elzas. Hier produceert het wijnhuis rijke wijnen, met veel aandacht voor het behoud van zuren en het in balans houden van restsuikers.

Domaine René Muré

Domaine René Muré is een familiebedrijf in de traditie van de Elzas. Opgericht in 1650 is het nu aan de 12de generatie om het domein verder uit te bouwen. Véronique en haar broer Thomas Muré (de wijnmaker) staan op dit moment aan het hoofd van het bedrijf, terwijl hun vader René zich langzaam uit het bedrijf terugtrekt. Het bedrijf omvat zo’n 25 hectare wijngaard, waarvan 12 hectare van de voortreffelijke Clos St. Landelin. Het bedrijf werkt volledig organisch en is dan ook biologisch gecertificeerd.

Misschien ook interessant