Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine René Muré Pinot Blanc Les Iris

Domaine René Muré Pinot Blanc Les Iris

Witte wijn uit  ElzasFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Domaine René Muré Pinot Blanc Les Iris

Domaine René Muré Pinot Blanc Les Iris is een fris droge en toegankelijke witte wijn met een uitnodigende geur. Deze biologische Pinot Blanc is smaakvol met herkenbaar rijp tropisch fruit, mooi in balans. Fijne mineraliteit en sluit af een frisse lange afdronk.

Pinot Blanc wijn

De "Les Iris" in de naam verwijst naar de wilde Irissen die langs het pad in de wijngaarde groeien. In deze wijngaarde zijn de Pinot Blanc druiven zijn afkomstig van oudere wijnstokken (ongeveer 35 jaar oud) en worden met de hand geplukt. De druiven vervoerd men in boxen van maximaal 20 kg om zo de druiven zo min mogelijk te beschadigen. De hele vinificatie is langzaam om zo de beste smaak resultaten te behalen.

Pinot Blanc uit Elzas

De Elzas is één van de oudste wijngebieden in Frankrijk. Nog voor de Romeinen dit gebied veroverden klommen de wijnstokken al tegen de groene heuvelhellingen op. De Elzas vormt een overgang tussen Duitsland en Frankrijk en ligt tussen de Rijn en de Vogezen. Men ziet het in de dorpen, men hoort het in de spraak, men proeft het ook in de wijnen: Duitse degelijkheid verbonden met Frans raffinement. Domaine René Muré Pinot Blanc Les Iris is biologisch gecertificeerd en heeft dan ook een compleet biologische achtergrond en vinificatie.

Wijn- Spijsadvies voor bij de Domaine René Muré Pinot Blanc Les Iris

Natuurlijk de klassieke combinatie met asperges, maar deze Pinot Blanc past ook uitstekend bij salades, voorgerechten met gerookte vis en koud vlees (charcuterie). Kan natuurlijk ook prima gedronken worden als aperitief.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Domaine René Muré
Druivensoort Pinot Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheidkan zeker 6 jaar bewaard worden
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Muré

Domaine Muré is een begrip in de Elzas. Het wijnhuis behoort tot de absolute top, mede door het bezit van het bijzondere terroir Clos Saint Landelin. Hier komen dan ook de meest beroemde wijnen van Muré vandaan. Domaine Muré is gevestigd net onder het dorp Rouffach in een relatief warm deel van de Elzas. Hier produceert het wijnhuis rijke wijnen, met veel aandacht voor het behoud van zuren en het in balans houden van restsuikers.

Domaine René Muré

Domaine René Muré is een familiebedrijf in de traditie van de Elzas. Opgericht in 1650 is het nu aan de 12de generatie om het domein verder uit te bouwen. Véronique en haar broer Thomas Muré (de wijnmaker) staan op dit moment aan het hoofd van het bedrijf, terwijl hun vader René zich langzaam uit het bedrijf terugtrekt. Het bedrijf omvat zo’n 25 hectare wijngaard, waarvan 12 hectare van de voortreffelijke Clos St. Landelin. Het bedrijf werkt volledig organisch en is dan ook biologisch gecertificeerd.

Misschien ook interessant